Kosárlabda: beadta nevezését az SZTE-Szedeák

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A csütörtöki napon eljuttatta az A csoportos nevezéssel kapcsolatos dokumentumokat a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségébe a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák vezetése. A szegedi férfi kosarasok újoncként a bennmaradást tűzik ki célul.

“Csütörtökön beadtuk nevezésünket az A csoportra. Úgy tűnik, a költségvetésünk a legszerényebb lesz az elitben, de bízunk benne, hogy a következő időszakban további szponzorokat is sikerül majd a csapat mellé állítani. Érzékenyen érintett bennünket, hogy az önkormányzat fele annyi támogatást ítélt meg számunkra, mint amennyit kértünk. Reménykeltő tárgyalásokat folytattunk viszont a Szegedi Tudományegyetem új rektorával, bízunk abban is, hogy a hosszú távú partnerségben az egyetem felismeri a férfi kosárlabda imázsépítő hatását” – nyilatkozta portálunknak Kardos Péter elnök.

A sportvezető elmondta: az erős magyar mag – Vida Máté, Drahos Gábor, Simándi Árpád, Kiss Zsolt, Molnár Miklós, Hájer Ádám, Nyilas István, Tanács Attila – mellé természetesen külföldi játékosokat is szeretnének igazolni. Gémes Levente távozásával elsősorban a centerposzton szorul erősítésre a keret, szükség lenne két méteren felüli játékosokra.

Portálunk fórumán az utóbbi hetekben többször előkerült az a felvetés a szurkolók részéről, hogy milyen szerep juthat az A csoportban a szegedi, saját nevelésű fiataloknak – erről is megkérdeztük a klubelnököt. “A fiatalok sokat és keményen dolgoznak, adott előttük a lehetőség, rajtuk múlik, tudnak-e élni vele. Jómagam egyébként úgy gondolom, a legtöbb húsz év alatti kosarasunknak a következő évben az A csoportos U20-as bajnokságban kell edződnie. A felnőtt A csoportban a leghamarabb Mészáros János, illetve Szabad István és Széll Bence kaphat szerepet. Az U20-as válogatott nyíregyházi Hájer Ádám leigazolásával kapcsolatban annyi szeretnék elmondani, hogy ő a Szegedi Tudományegyetemen tanul az ősztől, így maximálisan kiaknáztuk az intézmény által kínált lehetőségeket. Úgy gondolom, az ő érkezése a szegedi ifjak számára is pozitív hatással lesz az által, hogy versenyhelyzetet teremt” – így az elnök, aki szerint a magyar magot elnézve továbbra is büszkén vallhatják magukat szegedi és egyetemi együttesnek is.

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák NB I/A csoportos gárdája augusztus közepén kezdi a felkészülést. A csapattal kapcsolatos hírekről természetesen továbbra is folyamatosan beszámolunk majd.

Előző sztori

Két edzőmeccs egy nap – edz az FK + FOTÓK

Következő sztori

Lebukott a 15 éves besurranó