Juliális Tarjánban szépségversennyel

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

B. Nagy László polgármesterjelölt is a tarjániak mellett

no images were found

Ha valahol igazán érdemes és kívánatos közösséget teremteni, az Tarján, Szeged egyik legifjabb városrésze. E szavak mentén beszélt Kothencz János, a Tarjáni Önkéntes Kör (TÖK) vezetője, a térség önkormányzati képviselőjelöltje a hagyományok újraélesztésének fontosságáról az I. Tarjáni Családi Juliálison.

Több ezren látogattak ki arra a családi napra, amit a megyei önkormányzat és a Rendezvényház közösen szervezett meg Kothencz Jánossal a Zápor-tó mellé.
„A mai nap a családok napja, fel kell rázni kicsit őket, kiemelni a közönyből, mert azt tapasztalom, hogy a panelban élő közösségeknél és sajnos a családoknál is egyre gyakoribb jelenség az elszemélytelenedés, amit leginkább a közöny kifejezéssel lehet érzékeltetni” – nyilatkozta portálunknak Kothencz János, hozzátéve, hogy kissé mintha mostoha gyermeke lett volna a városnak Tarján, pedig a terület nagyságához mérten a lakosok aránya e városrészben a legnagyobb, eddig mégsem szerveződtek közösségi rendezvények. A TÖK ezen változtatott az elmúlt hónapok során, hiszen húsvéttól karácsonyig a majálison át rendszeresen összegyűltek a környéken lakók egy-egy családi nap erejéig. E nemes hagyományt folytatta Kothencz János és csapata a juliális megszervezésével is, ahol családi vetélkedőn, focibajnokságon, gyermekszépség-versenyen és számtalan érdekes program keretében kapcsolódhattak ki a szürke hétköznapok után a tarjániak. Az esemény társszervezője B. Nagy László, a Fidesz polgármesterjelöltje volt, aki hozzájárult ahhoz, hogy minden egyes korsó sör árából az árvízkárosultak javára is fordítsanak adományokat, majd pedig ígéretet tett arra, hogy ha Kothencz Jánossal bekerülnek az önkormányzatba az első dolguk az lesz, hogy a Zápor-tavat kitisztítsák és egy igazi családi piknikező helyet varázsoljanak a tó mellé.

no images were found

Előző sztori

Bajai Halászléfőző Fesztivál

Következő sztori

Diáktáborral hoznák vissza a Baka-féle költőiskolát