Csütörtök: II. Szegedi Kortárszenei Verseny

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az SZTE Zeneművészeti Karon csütörtökön rendezik meg a II. Szegedi Kortárszenei Versenyt. Délutáni beszélgetésekre várják a közönséget a Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóház kertjébe, könyvet mutatnak be László Gyula felgyői ásatásairól a múzeumban, „gyerök- kör” indult a Reökben, és startol a maratoni filmmustra, a 9. Nemzetközi Super 8mm Fesztivál elővetítése a Grand Café mozitermében.

II. Szegedi Kortárszenei Verseny és VI. Művészeti Akadémia

Az SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay-termében csütörtökön 10 órakor a VI. Művészeti Akadémia fúvószenekar karnagyainak záró koncertjét tartják.

Az SZTE Zeneművészeti Karon (Tisza L. krt. 79-81.) csütörtökön 14 órakor kezdődik a II. Szegedi Kortárszenei Verseny. 19 órakor lesz a verseny eredményhirdetése, 20 órakor gálahangverseny. A belépés díjtalan! A részletes műsor a www.music.u-szeged.hu honlapon is megtalálható.

Nyári esték a Kiállítóházban

A Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóház kertjében (Bécsi körút 11/a) beszélgetéseket rendeznek videó- bejátszásokkal a Szabadtéri Játékokhoz kapcsolódóan. Csütörtökön 17 órakor: Dózsa feje Szegeden volt… a Város és a Dózsa- hagyományok. Vendég: Zsurafszky Zoltán rendező, koreográfus és Vincze Zsuzsa szövegíró- jelmeztervező. Házigazda: Simoncsics János.

Könyv László Gyula felgyői ásatásairól

A Móra Ferenc Múzeum Régészeti Osztálya a több éve sikeres évkönyv- és monográfiasorozatán kívül egy új kiadványt indít útjára MFMÉ–Monumenta Archeologica címmel. A sorozat első köteteként a könyv László Gyula régészprofesszor vezetésével 1955–1977 között, Felgyő község területén és közvetlen környékén végzett ásatások anyagának bronzkori és avar kori leleteit mutatja be. A kötetet Fodor István címzetes főigazgató ajánlja az érdeklődők figyelmébe csütörtökön délután 3 órakor a Móra Ferenc Múzeum könyvtárában.

Reök gyerök- kör

A Szegedi Képtár kiállításaihoz kötődő izgalmas művészeti foglalkozásokra hívják a nyári szünetben is alkotni-, fejlődni vágyó gyerekeket a Reökbe. Múzeumpedagógus értő segítségével óvodás, általános, – és középiskolás korosztálynak is életkoruknak megfelelő feladatokat kínálnak. A foglalkozásokra augusztus 19-ig heti rendszerességgel, két alkalommal csütörtökön és pénteken 10-13 óra között várják az érdeklődőket, minden anyagot és eszközt biztosítanak. A foglalkozásokat vezeti Ale Ildikó festőművész, képzőművészeti múzeumpedagógus. Belépődíj: 700 Ft/fő, testvérek számára kedvezményesen 500Ft/fő.

Szabadtéri jeggyel a Reökbe

A Szegedi Szabadtéri Játékokra szóló belépőkkel ingyenesen tekinthetők meg a Regionális Összművészeti Központ tárlatai, előadásnapokon 18 órától és 19 órától, Ale Ildikó tárlatvezetésével gyönyörködhetnek a darmstadti kortárs művészeti kiállítás festményeiben, szobraiban, valamint a XIII. Táblaképfestészeti Biennáléban. Bővebben: a www.szegediszabadteri.hu és www.reok.hu oldalakon.

Szegedi Vakáció a könyvtárban

A Móra utcai fiókkönyvtárban csütörtökön 14-16 óráig Meseillusztráció készítésére várják a gyermekeket.

Közéleti Kávéház

A Somogyi-könyvtárban csütörtökön 16.30-kor Nőiség – női lét. Kovács Szilvia, a Mandala Női Kör alapítójával beszélget Sóti Judit természetgyógyász.

Hódmezővásárhelyen, a Polgármesteri Hivatal Dísztermében (Kossuth tér 1.) csütörtökön 17 órakor „Kéz a kézben gyermekeinkért”- lehetőségek a közoktatásban. Előadó: Báthoryné Licska Anikó.

A Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány Szakiskola és Szakközépiskolában (Kenyérgyári út 8.) csütörtökön 18 órakor: Ami a tv-ből kimaradt. Beszélgetési lehetőség a Magyarok Szövetségének tagjaival az aktuális nemzetpolitikai sorskérdéseinkről. (Dokumentumfilm vetítések és előadások.) Házigazda: Bene Gábor.

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

17 órakor startol a maratoni filmmustra, a 9. Nemzetközi Super 8mm Fesztivál – elővetítés.

Az augusztus közepéig tartó sorozatban csaknem 250 keskenyfilmes technikával készült rövidfilm pereg le a Grand Café mozitermében. Idén is Ausztráliától, Japánon és Brazílián át egészen Kalifornia államig, szinte a világ minden sarkából neveztek filmeket.

18.30-kor: Robin Hood – feliratos amerikai-angol film, rendező: Ridley Scott.

21 órakor: A bombák földjén – feliratos amerikai film, rendező: Kathryn Bigelow.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16, 18 és 20 órakor: Shrek a vége, fuss el véle 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Mike Mitchell.

Balázs Béla terem:

16.45-kor és 20.45-kor: Alkonyat, Napfogyatkozás – színes, feliratos amerikai misztikus thriller, rendező: David Slade.

19 órakor: Mediterrán finomságok – színes, feliratos spanyol vígjáték, rendező: Joaquín Oristrell.

Csőke József terem:

17 órakor: Vigyázat ehető! – a francia bioforradalom – színes, feliratos francia dokumentumfilm. Rendező: Jean-Paul Jaud.

19.30-kor: Hó – színes, feliratos boszniai–német–francia–iráni dráma, rendező: Aida Begic.

Csütörtök esti bulik

A Nemzetközi Néptáncfesztivál keretében a Dugonics téren csütörtökön 18 órától Utcai vigasság.

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 7 órakor Székely Erika (ének) és Várkonyi Tibor (zongora) estje.

Az Afrika Cafe-ban csütörtökön 20 órakor A zene hullámhosszán.

A Fészek Klubban csütörtökön 20 órakor Üvöltő szelek.

Előző sztori

Idén is Operettfaluvá változik Kübekháza

Következő sztori

A megye legjobb fotósainak seregszemléje a megyeházán