Csütörtök: A zenés színház varázsa

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szabadtéri Játékokhoz kapcsolódó, a Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóház kertjében megrendezett beszélgetéssorozaton csütörtökön Kerényi Miklós Gábor portréját „rajzolják meg”, A zenés színház varázsa címmel. Több helyszínen várják a közönséget a Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál előadásaira, a Közéleti Kávéházban meséket hallhatnak az erőről, és mint minden csütörtökön, megújult a mozik kínálata is.

20. Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál

Csütörtökön a Thealter Nemzetközi Színházi Fesztiválon 18 órakor az Artopéd Műteremben a szegedi Metanoia Artopédia Tizenhárom hónap (házi őrizetben)első megközelítés másodszor című előadását, 19.30-kor a Pinceszínházban a debreceni Unokák Színháza F.A.L. című előadását láthatják, ez utóbbi dramatizált versek kísérleti előadása. Más előadásokról és nap részletes programjáról a www.thealter.hu/magyar/2010/program oldalon olvashatnak.

Nyári esték a Kiállítóházban

A Varga Mátyás Színháztörténeti Kiállítóház kertjében (Bécsi körút 11/a) beszélgetéseket rendeznek videó – bejátszásokkal a Szabadtéri Játékokhoz kapcsolódóan. Csütörtökön 17 órakor: A zenés színház varázsa – portré Kerényi Miklós Gáborról, meglepetés vendégekkel. Házigazda: Márok Tamás.

Közéleti Kávéház

A Roosevelt téri Halászcsárdában csütörtökön 18 órakor Mesék az Erőről – kapcsolatok, szeretet, manipuláció. Egy konfliktus anatómiája. Dezső Csaba Péter archeikus sorskép-elemző előadása. Háziasszony: Princz Katalin, pszichotronikus tanítvány, reiki mester.

A Hansági Ferenc Oktatási Alapítvány Szakiskola és Szakközépiskolában (Kenyérgyári út. 8.) csütörtökön 18 órakor Ami a tv-ből kimaradt – beszélgetési lehetőség a Magyarok Szövetségének tagjaival az aktuális nemzetpolitikai sorskérdéseinkről. Az Új vagy régi alkotmányra van szükségünk című TV-beszélgetés vetítése. Házigazda: Bene Gábor.

Szegedi Vakáció a könyvtárban

Az Odesszai fiókkönyvtárban csütörtökön 10-12 óráig Cserebere délelőtt, ahol “valamit valamiért” lehet cserélni (könyvet, szalvétát, bélyeget, játékot, képeslapot, stb.).

Csütörtöki moziműsorok

A Grand Caféban csütörtökön:

19 órakor: Az út – feliratos amerikai film, rendező: John Hillcoat.

21 órakor: Vasember 2. – feliratos amerikai film, rendező: Jon Favreau.

A Belvárosi mozi csütörtöki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14, 16, 18 órakor: Shrek a vége, fuss el véle 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs családi film. Rendező: Mike Mitchell.

20 órakor: Eredet – színes, szinkronizált amerikai misztikus thriller, rendező: Christopher Nolan.

Balázs Béla terem:

16.15-kor: Eredet – színes, szinkronizált amerikai misztikus thriller, rendező: Christopher Nolan.

18.45-kor és 20.45-kor: Szarul állnak a dolgok – színes, feliratos belga-holland dráma, rendező: Felix Van Groeningen.

Csőke József terem:

17 órakor: Vigyázat ehető! – a francia bioforradalom – színes, feliratos francia dokumentumfilm. Rendező: Jean-Paul Jaud.

19.30-kor: Nem félünk a farkastól – színes, feliratos cseh játékfilm, rendező: Maria Procházková.

Csütörtök esti bulik

A Millenniumi Kávéházban csütörtök este 7 órakor Molnár Dixieland Band koncertje lesz.

Az Afrika Cafe-ban csütörtökön 20 órakor A zene hullámhosszán.

A Casablanca kávézóban csütörtök este Világzenei Party.

A Fészek Klubban csütörtökön 19 órakor Lucky Rockets, The Fiction Stop.

Előző sztori

Szigorúbb elbírálás alá kerülnek a felvételizők

Következő sztori

Villanyoszlopot döntött ki egy mikrobusz a 43-as úton