Közélet

Baranyi: semmi köze a szegedi Szeviépnek a faddihoz

Baranyi: semmi köze a szegedi Szeviépnek a faddihoz

2010. július 26., hétfő
Baranyi: semmi köze a szegedi Szeviépnek a faddihoz

Nem folyik vagyonátmentés a Szeviép Zrt.-nél, a szegedi cégnek semmi köze a Dunántúlon június végén bejegyzett Szeviép-Hungary Vízépítő Zrt.-hez – fektette le portálunkhoz eljuttatott nyilatkozatában Baranyi Sándor, a Szeviép Zrt. tulajdonosa.

Ahogy arról az elmúlt héten beszámoltunk,

egy „újabb” Szeviép céget jegyeztek be Faddon 2 milliárdos törzstőkével

, melynek ugyanaz a

Nemes István

az ügyvezetője, aki áprilistól a Szeviép Zrt. csődeljárásakor volt cégvezető Szegeden. A bejegyzés körülményeit

Baranyi Sándor

cégtulajdonos vázolja SZEGEDma.hu-hoz eljuttatott nyilatkozatában.

Nyilatkozat

A Szeviép Hungary Zrt. elnevezésű céget az Executor Capital Zrt. alapította. Ebben a cégben még közvetett formában sem rendelkezünk részesedéssel, működésére befolyással nem bírunk. Az Executor Capital Zrt.-vel fél éve vettük fel a kapcsolatot annak érdekében, hogy a halmozódó szállítói- és vevőkövetelések kezelésében közreműködjön a Szeviép Zrt.-nél és a portfolióba tartozó cégeknél. Ez a cég delegálta a Szeviép Zrt. igazgatóságába Nemes Imrét. A cég válságkezelés keretében nyújtott tevékenységével azonban nem voltunk megelégedve, az együttműködésünket megszüntettük, ekkor Nemes Imre le is mondott igazgatósági tisztségéről (cégbírósági átvezetés előkészítése folyamatban van). Ezt követően az Executor Capital Zrt. megkérdezésünk és hozzájárulásunk nélkül létrehozta 2010. június 30. napján a Szeviép Hungary Zrt.-t. Mindezt azért tartottam szükségesnek rögzíteni, hogy biztosítsak mindenkit afelől, hogy semmiféle vagyonátmentés nem folyik. Feltehetően ilyen szándék esetén senki sem lenne olyan ostoba, hogy ugyanolyan nevű társaságot hoz létre…

Szeged, 2010. július 23.

Baranyi Sándor Szeviép Zrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.