Bulvár

Bajonettel támadt unokaöccsére

Bajonettel támadt unokaöccsére

2010. július 1., csütörtök
Bajonettel támadt unokaöccsére

Őrizetbe vette a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt az 52 éves csongrádi férfit, aki tegnapra virradó éjszaka életveszélyesen megsebesítette unokaöccsét egy bajonettel – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A nyomozás adatai szerint a 49 éves sértett már erősen ittas állapotban jelent meg a gyanúsított csongrádi lakásán az esti órákban. A két férfi ezután közösen is italozott, majd szóváltás alakult ki köztük. Ennek során az 52 éves férfi felkapta a bajonettjét, majd kaszáló mozdulatokkal a hasán megsebesítette unokaöccsét. A sértett ekkor nem foglalkozott az esettel, hanem lefeküdtek aludni. Mivel másnap nem érezte jól magát, ezért jelentkezett orvosi ellátásra. A mentők a szentesi kórházba szállították, ahol megműtötték. Az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos- életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya életveszélyt okozó testi sértés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként az 52 éves férfit, akit őrizetbe vettek. Az ügy felderítését és az ellentmondások tisztázását nagyban segítette a Csongrádon a közelmúltban átadott térfigyelő rendszer, melynek segítségével sikerült tisztázni a sértett és a gyanúsított mozgását.

Huszonévesek rabolták ki a 77 éves férfit

Az elkövetéstől számított két órán belül elfogták a rendőrök azt a két román férfit, akik tegnap éjszaka egy domaszéki tanyán egy idős férfit raboltak ki. A 22 és 24 éves gyanúsított az éjszaka leple alatt betörte egy domaszéki tanya ajtaját, majd bementek és megtámadták az ott lévő, egyedül élő 77 éves idős férfit. Lenyomták a földre, bántalmazták és pénzt követeltek tőle. Végül több mint százezer forintnyi készpénzzel távoztak a helyszínről. A bácsi szerencsére nem sérült meg komolyan. A bejelentést követően a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi és Migrációs Osztályának munkatársai jelezték, hogy még a rablás előtt a közelben intézkedés alá vontak két férfit, akikre illik a sértett által adott személyleírás. Keresésükre indultak, majd a Bajai úton el is fogták a két fiatalembert, akiknél meg is találták a rablásból származó készpénzt. Előállították őket a Szegedi Rendőrkapitányságra, rablás bűntette miatt indult ellenük büntetőeljárás. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette és előterjesztést tesz az ügyészség felé előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.