Az ICF jövőre Szegeden rendezné a kajak-kenu vb-t

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A nemzetközi sportági szövetség, az ICF végrehajtó bizottsága pénteken, Lausanne-ban egyhangúlag úgy döntött, hogy a magyar szövetség (MKKSZ) és Szeged legyen a 2011-es olimpiai kvalifikációs síkvízi kajak-kenu világbajnokság házigazdája.

Az MKKSZ tájékoztatása szerint a döntés akkor válik hivatalossá, ha az ICF legfelsőbb testülete, a Board is igent mond rá, a tagoknak ezt szerdáig kell megtenniük.
Eredetileg a franciaországi Vichy kapta a jövő évi rendezés jogát – éppen Szeged ellenében – a helyi szövetség azonban három hete visszalépett.
„Óriási megtiszteltetés és az eddigi munkánk elismerése, hogy a nemzetközi szövetség azonnal Szegedre gondolt, amikor értesültek a franciák döntéséről – nyilatkozta Baráth Etele, a hazai szövetség elnöke a kajakkenusport.hu-nak. – A 2011-es vb több egy hagyományos világversenynél, hiszen itt kvalifikálhatják magukat a versenyzők a 2012-es londoni olimpiára. Várhatóan több mint 90 ország vesz majd részt a viadalon, ami hatalmas szám. Nemcsak a kajak-kenu sportág, hanem az egész magyar sport szempontjából fontos, hogy egy ilyen színvonalas versenynek lehet a házigazdája Szeged. Szeretnénk, hogy a versenyzők, a televíziók előtt ülő nézők és a helyszíni szurkolók is olyan kiszolgálást kapjanak, mint korábban soha, egyetlen kajak-kenu világversenyen sem. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon a következő időszakban természetesen rengeteg munkára és sok forrás bevonására lesz szükség. A magyar szövetség korábban pályázott a 2011-es világbajnokság megrendezésére, akkor ígéretet kaptunk mind az állam, mind az önkormányzat részéről, hogy minden támogatást megadnak a sikeres rendezéshez. Ennek értelmében, az ICF végleges döntését követően azonnal megkezdjük a tárgyalást az állami sportvezetéssel és Szeged megyei jogú város képviselőivel is. Az, hogy ismét Szeged lehet a házigazda, nagyban köszönhető a város és a környéken élő emberek támogatásának.”
A legutóbb 2006-ban vb-házigazda Szeged áprilisban elnyerte a 2013-as vb rendezési jogát, de a szövetség honlapja úgy tudja: ha 2011-ben a Maty-éren lesz a világbajnokság, akkor két évvel később Portugália lesz a rendező.

no images were found

Előző sztori

Több millió forintnyi adomány gyűlt össze Szikszónak Szegeden

Következő sztori

Szombat-vasárnap: Operett- és operagála a Szabadtérin