Sport

Az ICF jövőre Szegeden rendezné a kajak-kenu vb-t

Az ICF jövőre Szegeden rendezné a kajak-kenu vb-t

2010. július 23., péntek
Az ICF jövőre Szegeden rendezné a kajak-kenu vb-t

A nemzetközi sportági szövetség, az ICF végrehajtó bizottsága pénteken, Lausanne-ban egyhangúlag úgy döntött, hogy a magyar szövetség (MKKSZ) és Szeged legyen a 2011-es olimpiai kvalifikációs síkvízi kajak-kenu világbajnokság házigazdája.

Az MKKSZ tájékoztatása szerint a döntés akkor válik hivatalossá, ha az ICF legfelsőbb testülete, a Board is igent mond rá, a tagoknak ezt szerdáig kell megtenniük. Eredetileg a franciaországi Vichy kapta a jövő évi rendezés jogát - éppen Szeged ellenében - a helyi szövetség azonban három hete visszalépett. „Óriási megtiszteltetés és az eddigi munkánk elismerése, hogy a nemzetközi szövetség azonnal Szegedre gondolt, amikor értesültek a franciák döntéséről – nyilatkozta

Baráth Etele

, a hazai szövetség elnöke a kajakkenusport.hu-nak. - A 2011-es vb több egy hagyományos világversenynél, hiszen itt kvalifikálhatják magukat a versenyzők a 2012-es londoni olimpiára. Várhatóan több mint 90 ország vesz majd részt a viadalon, ami hatalmas szám. Nemcsak a kajak-kenu sportág, hanem az egész magyar sport szempontjából fontos, hogy egy ilyen színvonalas versenynek lehet a házigazdája Szeged. Szeretnénk, hogy a versenyzők, a televíziók előtt ülő nézők és a helyszíni szurkolók is olyan kiszolgálást kapjanak, mint korábban soha, egyetlen kajak-kenu világversenyen sem. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon a következő időszakban természetesen rengeteg munkára és sok forrás bevonására lesz szükség. A magyar szövetség korábban pályázott a 2011-es világbajnokság megrendezésére, akkor ígéretet kaptunk mind az állam, mind az önkormányzat részéről, hogy minden támogatást megadnak a sikeres rendezéshez. Ennek értelmében, az ICF végleges döntését követően azonnal megkezdjük a tárgyalást az állami sportvezetéssel és Szeged megyei jogú város képviselőivel is. Az, hogy ismét Szeged lehet a házigazda, nagyban köszönhető a város és a környéken élő emberek támogatásának.” A legutóbb 2006-ban vb-házigazda Szeged áprilisban elnyerte a 2013-as vb rendezési jogát, de a szövetség honlapja úgy tudja: ha 2011-ben a Maty-éren lesz a világbajnokság, akkor két évvel később Portugália lesz a rendező.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.