/

A halál ködös lehelete

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Baljóslatú fehér köd árasztotta el a Szegedi Szabadtéri Játékok nézőterét. A széksorok alól gomolygó fehér felleg nehéz páraként szivárgott a színpad irányába, és a sűrű gomolyagot iszonyatos zaj kísérte. Mielőtt még bárki a mobilja után kapva tárcsázni kezdené a tűzoltókat, azonmód nyugodjon meg: csak tömeggyilkosság van folyamatban.

De mindezért a rendőrség speciális egységét sem kell hívni, hiszen Szeged nyári színházának szervezői minden előadás előtt ezzel a speciális módszerrel igyekeznek vérszívómentesíteni a csillagfényes teátrum kultúrára szomjas közönségét. A nehéz szagú füstből Terminátorként bukkan elő korunk hőse, a gyalogszúnyogirtó, bizonyítandó, hogy adott cél érdekében mindig megtalálható a megfelelő lelemény, technika és főleg pénz, hiszen Szeged színházi nevezetessége semmi esetre sem engedheti meg magának azt, hogy a nézők ne a tenyerüket tapsolják véresre egy-egy sikeres premier után, hanem karjukat-lábukat vakarják sebesre a szúnyogáradattól.
Talán érdemes lenne városunk vezetőinek is megfogadnia Montecuccoli örökérvényű mondásának továbbgondolását, melyet a hadvezér magyar kortársa, Zrínyi Miklós is kissé másként fogalmazott meg „Az török áfium ellen való orvosság című” kötetében: „… fegyver, fegyver, fegyver kévántatik és vitézi resolutio…” És legyen az utolsó szón a hangsúly, mely határozatot, döntést kíván mindattól, kinek erre ereje s joga van.
A szegedi szúnyogháborúhoz tehát három dolog kell: akarat, akarat, akarat.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Újrabontották a Reök előtti villamosmegállókat

Default thumbnail
Következő sztori

Indul a szabadtéri: „leporolják” a My Fair Ladyt

Legutóbbi hasonló cikkek