Közélet

Bukhat Slota és Fico koalíciója Szlovákiában

Bukhat Slota és Fico koalíciója Szlovákiában

2010. június 13., vasárnap
Bukhat Slota és Fico koalíciója Szlovákiában

Az előzetes felmérések szerint Robert Fico pártja a szlovákiai választáson bár 35,1 százalékot szerzett, de valószínűleg még így sem tud kormányt alakítani. Slotáék épp a bejutás határán, a két magyar párt közül pedig a jelenlegi helyzet szerint csak az egyik érte el a bejutási küszöböt – adta hírül az mno.hu.

Az adatok majd száz százalékos feldolgozottsága mellett

Fico

pártja, a Smer 35,1 százalékot szerzett a szlovákiai választásokon. Jelenlegi koalíciós társai közül a Slota-féle SNS éppen hogy túllépi az 5 százalékos küszöböt, viszont

Meciar

HZDS-e úgy tűnik, nem lesz parlamenti párt. Fico így valószínűleg nem tud kormányt alakítani, annál inkább az ellenzéki pártok, akiknek viszonylag kényelmes többsége lehet a törvényhozásban, amennyiben hajlandóak együttműködni. A magyar pártok közül a Híd-Most szerepelt jobban, nyolc százalék körüli eredményt ért el, s biztos befutó. Az MKP a mostani állapot – 4,3 százalék – szerint nem jut be a parlamentbe – olvasható az mno.hu-n. „Ebben az országban a homoszexuálisok és a magyarok kezdenek uralkodni, hát, köszönöm szépen!” – így reagált az első exit pollok eredményére

Ján Slota

, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke. „Ha valamelyik magyar párt részvételével alakul kormány, higgyék el, még ebben a megbízatási időszakban lesz politikai autonómia Dél-Szlovákiában. Ha a szlovákok ezt győzelemnek tartják, akkor az nagyon rossz” – jelentette ki Slota.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.