Sport

Hátország: Bronzba öntött (FK-s) lokomotív

Hátország: Bronzba öntött (FK-s) lokomotív

2010. június 8., kedd
Hátország: Bronzba öntött (FK-s) lokomotív

Újabb győzelemmel ünnepelte bronzérmét a megyei serdülőbajnokságban az FK 1899 Szeged-SZVSE futballcsapata. Marton Gellért tanítványai befejezték a pontvadászatot, ahogy – egy döntetlennel – a Kaiser Rezső vezette ifik is. Cikkünk zárásaként Keresztúri János utánpótlás-vezető idényzáró nyilatkozatát olvashatják.

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport 27. forduló:

Forráskút SE – FK 1899 Szeged 2-2 (1-0).

Forráskút, vezette: Minda.

Forráskút:

Kecskeméti – Fekete, Nagy, Lajkó M., Maróti, Kormányos, Ádám, Kocsis, Gyuris, Repkó, Lajkó T. Edző: Ocskó Róbert.

FK 1899 Szeged:

Kovács – Tóth T. (Kis), Burzon, Módra, Zsigmond, Márton (Póta), Borcsa (Tranger), Petrecz, Somodi, Tóth D., Bakos (Németh). Edző: Kaiser Rezső.

Gólszerzők:

Repkó (2), illetve Somodi, Tranger.

Sárga lap:

Ádám, illetve Kovács, Márton.

Kiállítva:

Petrecz. Az utolsó tavaszi fordulót játszották az FK 1899 Szeged utánpótláscsapatai. Az ifjúságiak a Forráskúthoz látogattak. Korábban már minden lényegi kérdés eldőlt, így számukra csak a tisztességes búcsú maradt. Kissé kalandosra sikeredett a záró forduló a kék-feketék számára. Az eredetileg Forráskútra kiírt találkozót az ottani pálya használhatatlansága miatt át kellett vinni Üllésre. Ott nem sokkal jobb, de egy kis sárdagasztásra mindenképpen alkalmas talaj várta a mérkőző feleket. Nagyot küzdöttek a csapatok, mind a körülményekkel, mind egymással. Az FK 1899 Szeged lépett fel kezdeményezően, többet volt a játékszer a birtokukba. Fölényüket nem sikerült góllá érlelni, ráadásul a „hazaiak” szerezték meg a vezetést. A második félidőre egy nagyon elszánt vendégcsapat jött vissza. Ennek meglett az eredménye. Előbb sikerült kiegyenlíteni, majd tíz perccel a lefújás előtt a vezetéshez is jutott az FK. Már majdnem elkönyvelhették a győzelmet, amikor a forráskútiak hatalmas szerencsével egalizálni tudtak. A döntetlen ellenére az FK 1899 Szeged ifjúsági csapata emelt fővel zárta a bajnokságot. Kaiser Rezső edző:

„Az első perctől kezdve többet támadtunk ellenfelünknél, mégsem mi voltunk eredményesek először. Majd egy hihetetlenül durva forráskúti belépő után körülbelül a 30. perctől emberelőnyben kellett volna játszanunk, de számomra és mindenki számára érthetetlen módon a játékvezető csak sárga lappal jutalmazta a szabálytalan játékost. Ezzel szemben a második félidőben mi kerültünk emberhátrányba... Játékosaim még tíz emberrel is megfordították az eredményt, majd a lefújás előtt ismét megtréfált minket a saras pálya, és döntetlennel végződött a találkozó. Le a kalappal csapatom előtt, hatalmasat küzdöttek a szezonbúcsúztató mérkőzésen.”

A bajnokság (majdnem) végeredménye:

1. Bordány 63 pont (23 meccs), 2. Csanytelek 46 pont (24 meccs), 3. Szatymaz 46 pont (24 meccs), 4. Baks 39 pont (24 meccs), 5. Üllés 34 pont (24 meccs), 6. Zsombó 31 pont (24 meccs), 7. Forráskút 23 pont (24 meccs), 8. Tömörkény 18 pont (23 meccs), 9. FK 1899 Szeged 5 pont (24 meccs, 28-105). A Bordány – Tömörkény mérkőzés félbeszakadt, a pontvadászat végeredményét ez nem befolyásolja.

U16-os megyei bajnokság Tisza-Maros csoport 21. forduló:

FK 1899 Szeged-SZVSE – Csanádpalota FC 6-2 (3-1).

Vezette volna: Borbás Bottyán Aurél.

FK 1899 Szeged-SZVSE:

Pálfi – Ferenczi (Mester), Szilágyi, Mikovity, Sárkány, Fröhlich, Bitó, Teimel, Bujdosó, Reisinger, Kapitány. Edző: Marton Gellért.

Csanádpalota FC:

Makán – Bognár, Szueta, Totorán, Gábor, Szabó, Balogh, Bodó, Molnár, Juhász, Simon. Edző: Gyuris István.

Gólszerzők:

Fröhlich (3), Kapitány (3), illetve Gábor (2).

Jók:

Pálfi, Fröhlich, Kapitány, illetve Szueta, Gábor. A megyei serdülőbajnokság utolsó fordulóját rendezték a hétvégén, melyben az FK 1899 Szegednek kölcsönadott vasutasok a Csanádpalotát fogadták. A furcsa, helyenként kaotikus megyei futballhétvége eseményeit figyelve érdemes kiemelni, hogy kiválóan felkészített pálya várta a csapatokat. Azonban, hogy a Kossuth Lajos sugárúti pályán se menjen minden gond nélkül, arról a játékvezető gondoskodott: nem jelent meg a mérkőzés helyszínén. A két csapat vezetőedzője megegyezett, hogy a hazaiak trénere vezesse le a mérkőzést. A játékosok tréfálkozását követően aztán korrekt játékvezetés mellett lezajlott a meccs, melynek eredményét mindkét fél hivatalosnak ismerte el. A vasárnapi ütközetnek csupán a vendégek számára volt komoly tétje, győzelmük esetén akár a negyedik helyet is megszerezhették volna, a hazaiak számára viszont a serdülő korosztálytól való búcsút jelentette a derbi. A találkozó elején a vendégek kezdtek jobban, s a 6. percben

Gábor Márk

első érdemi helyzetét gólra is váltotta; 0-1. Majd a hazaiak

Fröhlich Gábor

csapatkapitány-helyettes vezérletével támadásba lendültek, s a 13. percben a

Reisinger

buktatásáért megítélt büntetőt Fröhlich a vágta a léc alá; 1-1. Sorozatban vezette támadásait az FK, betalálni azonban a 27. percig nem tudott, ekkor

Kapitány

– aki épp a vendégektől érkezett a télen a szegediekhez – a harmadik ziccerét már nem hibázta el; 2-1 A szorításból többször kijövő Palota veszélyes támadásait nem tudta gólra váltani, így az egyenlítés elmaradt. A futball törvényszerűsége, hogy a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, most is igazolódott: Fröhlich éles szögből kapura emelt labdája a keresztlécen csattant, s a lepattanót

Makán

kapus elől Kapitány a hálóba fejelte; 3-1. A játék mérlege kezdett kiegyenlítődni, de a félidő jól jött mindkét csapatnak. A szünetben mindkét edző kicsit átszervezte csapatát, s ez jót tett a mérkőzésnek, a második játékrész eleje jó iramú küzdelmet hozott. A fordulást követően Fröhlich növelte az előnyt, aki 12 méterről lövésre szánta el magát, s labdája utat talált a hálóba a lábak erdején át; 4-1. Az 54. percben a hazai védők elnéztek egy felívelést, amivel Gábor Márk kilépett, s a kiválóan védő

Pálfi

kapujáig meg sem állt, a hazaiak hálóőre is tehetetlennek bizonyult, így 4-2-re módosult az állás. Ekkor újra kedvet kaptak a vendégek, megérezték, hogy lehet keresnivalójuk a mérkőzésen, de pár perccel később hidegzuhanyként érte őket a hazai csapatkapitány, Fröhlich újabb találata, aki 16 méterről a bal sarokba lőtt; 5-2. Ekkor már érezni lehetett, hogy megvan a győzelem, de sok volt még hátra. Kapitány nem akart lemaradni csapattársától, s a 62. percben megszerezte harmadik találatát, beállítva a végeredményt; 6-2. Az utolsó percekben még támadtak a vendégek, s egy szabadrúgást is kiharcoltak a hazaiak tizenhatosán. A végig jól játszó Gábor Márk sorfalon megpattanó szabadrúgását az ellentétes irányba mozduló Pálfi Zsombor hatalmas bravúrral visszavetődve szögletre mentette. A hazaiaknál Fröhlich és Kapitány is mesterhármast ért el, emlékezetessé téve az utolsó bajnokit. A szezonban így tizenkettedik győzelmüket is megszerezték a kis vasutasok. A korábban már megszerzett harmadik helyért járó bronz így megérdemelten kerül majd a Tisza-partiak vitrinjébe. A mérkőzés után a hazaiak edzője, Marton Gellért, a következőket mondta lapunknak:

„Ismét csak annyit kértem játékosaimtól, hogy felszabadultan játszanak egy jót, s búcsúzzunk győzelemmel. Ha döcögős, pontatlan játékkal is, de betartották, s gratulálok nekik! Külön kiemelném Fröhlich Gábort és Pálfi Zsombort, akik magasan a mezőny fölé nőttek teljesítményükkel. Úgy látszik, Fröhlich Gabinak jót tesz a karszalag, hiszen jól játszott minden alkalommal, amikor az a kezén volt. Annak ellenére, hogy nem egy futógép, a középpálya motorja volt, s rengeteget futott. Pálfi Zsombi is kezd felnőni a feladathoz, egyre jobban véd, s bár hibákat még vét, egyre nyugodtabban állhat fel elé a védelem.

Hosszú szezon és sok munka áll mögöttünk, s a következő szezon még nehezebb lesz, de most egy kicsit könnyedebb munka következik, aztán pedig készülünk a következő idényre. A játékvezető nem jött el, ez okozott némi zavart, s bár szeretek meccset vezetni, nem örültem, hogy saját csapatom mérkőzésén 'kettős életet' kellett élnem. De a lényeg megvan: bronzérmesek lettünk, s büszke vagyok játékosaimra, köszönöm nekik a kitartást, szorgalmat és alázatot, akik pedig elhagyták a csapatot, sajnálhatják, hogy épp a siker kapujában szálltak ki.”

További eredmények a csoportban:

Apátfalva SK – Szőregi RSE 0-4 UTC – Kiszombor KSK (2010. 06. 09-én rendezik, a pálya az időjárás miatt alkalmatlan volt a játékra) – A szerdai UTC – Kiszombor KSK mérkőzés már nem befolyásolja a kialakult sorrendet. A Tápé ESK az utolsó fordulóban szabadnapos volt. A csoport küzdelmeitől a területi kiemelt bajnokságban való elindulás miatt visszalépő SZVSE I. gárdájának eredményeit törölték, a csapatok eredményei között az első bajnoki körben elért eredmények maradtak csak meg.

A bajnokság végeredménye:

1. Tápé ESK (47 pont), 2. Szőregi RSE (41 pont), 3. FK 1899 Szeged-SZVSE (37 pont), 4. UTC (18 pont; még egy meccse hátravan), 5. Csanádpalota FC (17 pont), 6. Apátfalva SC (11 pont), 7. Kiszombor KSK (6 pont; még egy meccse hátravan). Keresztúri János utánpótlás-vezető:

„Szeretném megköszönni mindenkinek a tevékenységét, aki segített az FK 1899 Szeged utánpótláscsapatainak a mindennapi működésében. A klubvezetőknek, Havas Péternek és Sahin-Tóth Dezsőnek, hogy megteremtették a feltételt a szerepléshez. Az edzőknek, Kaiser Rezsőnek (ifi) és Marton Gellértnek (serdülő) áldozatos szakmai munkájukat, mindkettő trénerről csak elismerően tudok beszélni. A játékosoknak, hogy alázatos munkával, az edzői intelmeket betartva küzdöttek a mérkőzéseken. Serdülőinket külön kiemelném, nekik és edzőjüknek nagy gratulációt küldenék a bronzérem megszerzéséért. Természetesen, mivel az FK Szegedről van szó, hatalmas üdvözletet illeti a drukkereinket. Mindenhova elkísértek bennünket, és szurkolással biztatták a csapatot. Az egész közösség nevében pedig a SZEGEDma.hu-nak is köszönettel tartozom, hogy mérkőzéseinkről beszámoltak, és hírverést adtak csapatunknak. A végén, de nem utolsósorban Nógrádi Tibornak akarom megköszönni az évad elején és alatt nyújtott segítségét. Munkája nélkülözhetetlen volt számunkra. Bizonyára kevesen tudják, hogy Tiborral tavaly augusztus elején napokig, olykor az esti órákig jártuk ketten a várost, és mentünk címhelyről címhelyre, mert 'szedtük össze' a gyerekeket futballozni. Így a szezon végén kijelentem: megérte!”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.