Bulvár

Hamis jogsi, hamis forgalmi, hamis rendszám

Hamis jogsi, hamis forgalmi, hamis rendszám

2010. június 14., hétfő
Hamis jogsi, hamis forgalmi, hamis rendszám

Hamis okmányokkal ruházta fel az újonnan vett személygépkocsiját egy német állampolgár – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tegnap délután a röszkei határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy Renault Espace típusú személygépkocsival az a német férfi, aki mintha minden rendben lenne adta át okmányait ellenőrzésre. Az útlevélkezelőnek rögtön feltűnt, hogy a gépkocsi okmányok, valamint a személy vezetői engedélye hamis. Az alapos ellenőrzés igazolta a határrendész gyanúját, kiderült, hogy a német forgalmi engedély, a német vezetői engedély teljes utánzat, valamint a járművön elhelyezett rendszám egy másik gépkocsira való. A sofőr elmondta, hogy nem olyan régen Bulgáriában járt, ahol előző, hasonló típusú járműve elromlott, így azt ott hagyta, majd hazatérve vette a jelenlegit Ausztriában, de mivel annak műszaki érvényessége lejárt, így vásárolta hozzá a hamis okmányokat, és rakta fel rá régi gépkocsija rendszámát. A német férfivel szemben közokirat-hamisítás, valamint egyedi azonosító jel meghamisításának megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az árokban kötött ki az ittas kerékpáros

Megbokrosodott annak a férfinak a kerékpárja, aki végül egy csatornában kötött ki Hódmezővásárhelyen ma hajnalban. Mint kiderült a hódmezővásárhelyi férfi egy helyi korcsmában italozott, és amikor már kellő mennyiségű nedűt vett magához felpattant járgányára, és hazafelé vette az irányt. Határozott közlekedése feltűnt az éppen arra járőröző rendőröknek, így igazoltatták, mely során megállapították, hogy ittas állapotban ült kerékpárjára, ezért szabálysértési feljelentéssel éltek vele szemben és megkérték, hogy gyalogosan közlekedjen tovább. Ahogy elhaladtak a járőrök a középkorú férfi ismét felpattant kerékpárjára és nem sokkal később az út menti vízelvezető árokban kötött ki. A baleset szerencsés kimenetelű volt, mivel csak 8 napon belüli sérülésekkel szállították a szegedi klinikára. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.