Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Egyház

Egyházmegyei hírek: újabb papi hivatásokat ünneplünk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A papság megszentelődésének jegyében meghirdetett év június 11-ei lezárása után egy héttel kezdődnek meg a papszentelések a magyarországi egyházmegyékben. Szegeden Kiss-Rigó László megyés püspök június 19-én szombaton a Szegedi Székesegyházban 10 órakor kezdődő szentmisében pappá szenteli Negyela Zoltán diakónust.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 20-án országos gyűjtést tart a katolikus templomokban az árvízi katasztrófahelyzet által sújtott családok megsegítésére. Az árvíz okozta pusztítás következményeinek enyhítéséhez nagy szükség van az összefogásra, a konferencia kéri a hívek nagylelkű adományait, hogy minél több családnak segíthessenek otthonuk újjáépítésében!

Magyarországon először indul egyetemi szintű, komplex egyháztörténész szak idén szeptemberben a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán. A képzés ismeretanyagát a vatikáni pápai egyetemek mintájára Rómában végzett oktatók állították össze és oktatják. További információk ITT.

Márton Áron Imatúrát szerveznek a jezsuiták, az ignáci lelkiségű nővérek és laikusok valamint a szentegyházasfalvi római katolikus “Szent Gellért Alapítvány”, idén tizenhatodik alkalommal. A csendes imával egybekötött gyalogtúra 2010. július 24-én indul Szentegyházáról, és a Szeltersz – Szentimrei Büdösbarlang útvonalon augusztus 1-én érkezik meg Csíksomlyóba. 18-35 év közötti magyar (erdélyi, magyarországi, dél- és felvidéki) fiatalok jelentkezését várják. Jelentkezési határidő: július 10.
A Szeged környéki érdeklődők további pontos leírást és információt kaphatnak elektronikus levélben: Onozóné Kokavecz Mártától (e-mail: onozonem@remenyhir.hu), Jakabos Barnabás SJ-től (e-mail: jakabos.barnabas@jezsuita.hu) vagy a Szent Gellért Alapítványtól (maimatura@gmail.com). Postai és telefonos úton pedig a Szent Gellért Alapítványtól: Ilyés Kinga, Tavasz utca 24 szám. Hargita – RO 535800-VLAHITA–SZENTEGYHÁZA Tel./Fax +40-266246020.

24 órás szentségimádás lesz június 21-én reggel 7 órától 22-én reggel 7 óráig Tápén és Petőfi-telepen, melynek során hazánkért ajánlják fel imáikat a hívek. Hétfőn reggel 7-től 19 óráig a tápéi Szent Mihály templomban, majd pedig hétfőn 19 órától a petőfi-telepi Jézus Szíve templomban folytatódik és kedd reggel 7 óráig tart a szentségimádás.

Egyház

A reformáció emléknapját ünnepeljük

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Luther Márton a hagyomány szerint 1517-ben e napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára.

Tovább olvasom

Egyház

Erdő Péter: Mindszenty József boldoggá avatása jót tenne a magyar nép lelkének

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek, Magyarország egykori prímásának mielőbbi boldoggá avatása jót tenne a magyar nép lelkének – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombaton Budapesten, a Hit pajzsa díj átadó ünnepségén. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Egyház

Kiss-Rigó László püspök diakónussá szentelte Kovács Zoltánt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Advent második hetének szombatján, Kiss-Rigó László püspök diakónussá szentelte Kovács Zoltán V. éves szeged-csanádi papnövendéket.

Tovább olvasom

Aktuál