Egyház

Egyházmegyei hírek: újabb papi hivatásokat ünneplünk

Egyházmegyei hírek: újabb papi hivatásokat ünneplünk

2010. június 18., péntek
Egyházmegyei hírek: újabb papi hivatásokat ünneplünk

A papság megszentelődésének jegyében meghirdetett év június 11-ei lezárása után egy héttel kezdődnek meg a papszentelések a magyarországi egyházmegyékben. Szegeden Kiss-Rigó László megyés püspök június 19-én szombaton a Szegedi Székesegyházban 10 órakor kezdődő szentmisében pappá szenteli Negyela Zoltán diakónust.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia június 20-án országos gyűjtést tart a katolikus templomokban az árvízi katasztrófahelyzet által sújtott családok megsegítésére.

Az árvíz okozta pusztítás következményeinek enyhítéséhez nagy szükség van az összefogásra, a konferencia kéri a hívek nagylelkű adományait, hogy minél több családnak segíthessenek otthonuk újjáépítésében!

Magyarországon először indul egyetemi szintű, komplex egyháztörténész szak

idén szeptemberben a szegedi Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán. A képzés ismeretanyagát a vatikáni pápai egyetemek mintájára Rómában végzett oktatók állították össze és oktatják.

További információk ITT

.

Márton Áron Imatúrát

szerveznek a jezsuiták, az ignáci lelkiségű nővérek és laikusok valamint a szentegyházasfalvi római katolikus "Szent Gellért Alapítvány", idén tizenhatodik alkalommal. A csendes imával egybekötött gyalogtúra 2010. július 24-én indul Szentegyházáról, és a Szeltersz – Szentimrei Büdösbarlang útvonalon augusztus 1-én érkezik meg Csíksomlyóba. 18-35 év közötti magyar (erdélyi, magyarországi, dél- és felvidéki) fiatalok jelentkezését várják. Jelentkezési határidő: július 10. A Szeged környéki érdeklődők további pontos leírást és információt kaphatnak elektronikus levélben:

Onozóné Kokavecz Mártától

(e-mail: onozonem@remenyhir.hu),

Jakabos Barnabás

SJ-től (e-mail: jakabos.barnabas@jezsuita.hu) vagy a Szent Gellért Alapítványtól (maimatura@gmail.com). Postai és telefonos úton pedig a Szent Gellért Alapítványtól: Ilyés Kinga, Tavasz utca 24 szám. Hargita – RO 535800-VLAHITA–SZENTEGYHÁZA Tel./Fax +40-266246020.

24 órás szentségimádás

lesz június 21-én reggel 7 órától 22-én reggel 7 óráig Tápén és Petőfi-telepen, melynek során hazánkért ajánlják fel imáikat a hívek. Hétfőn reggel 7-től 19 óráig a tápéi Szent Mihály templomban, majd pedig hétfőn 19 órától a petőfi-telepi Jézus Szíve templomban folytatódik és kedd reggel 7 óráig tart a szentségimádás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.