Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Egészség

Bodrogi és Garas a prosztatarák-szűrésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Megjelent a Rákgyógyítás magazin nyári kiadása: az ingyenes, hirdetéseket sem tartalmazó magazin 15 ezer példányban jut el az ország onkológiai centrumaiba, a daganatos betegeket kezelő pulmonológiai és hematológiai osztályokra, valamint a betegszervezeteken keresztül közvetlenül a betegekhez és családjaikhoz.

Megjelent a Rákgyógyítás magazin 2010. nyári kiadása. A kiemelt témák: daganatműtét utáni helyreállító operációk, rákos gyerekek az onkológiákon, hematológiai daganatok, orvos-beteg kommunikáció, ápolási körkép, házi és kórházi praktikák a kemoterápia elviselhetőbbé tételére, valamint interjú Bodrogi Gyulával és Garas Dezsővel prosztataszűrésről, egészségőrzésről, egészségügyről. A rákbetegek 2008 óta negyedévenként megjelenő ingyenes, hirdetésektől mentes országos magazinja 15 ezer példányban jut el a kórházakba és a betegszervezetekhez, de postán is megrendelhető.

Tájékozódásra biztatják a rákbetegeket a Rákgyógyítás magazinnak nyilatkozó sebészek, akik az onkoplasztikai szemléletet képviselve a daganateltávolításon túl helyreállító műtéteket is végeznek, hogy a rák minél halványabb nyomot hagyjon maga után. A lapban betegek is beszélnek saját operációikról, hogy miért vállalták vagy miért nem a rekonstrukciós műtétet. Ugyancsak egy páciens vall arról, miként küzdött meg a limfómával, hogyan lett egy „halni készülő” betegből a kezelések hatására immár nyolc éve életvidám „túlélő.” Elismert hematológus professzor nyilatkozik a limfómák, leukémiák gyógyítási esélyeiről, aminek kiemelt aktualitást ad a lap most induló gyermekonkológiai sorozata is, amelyben arról számolnak be, miként néznek szembe a rákkal a gyerekek. A mottó: „az orvosok nem éveket, életet akarnak adni.”

Sok feszültséget okozó problémát feszeget a lap akkor, amikor az orvos-beteg kommunikációval foglalkozik, s onkológusokat is megszólaltatva abban próbál tanácsot adni, miként készülhetnek fel a betegek arra, hogy a vizit, konzultáció vagy vizsgálatok alkalmával választ kaphassanak feszítő kérdéseikre. A lap ápolási sorozatának első cikkében pedig a főnővérek számolnak be kemoterápiás tapasztalataikról, s arról, milyen kórházi és otthoni módszerek segíthetnek a mellékhatások csökkentésében. A magazin ír a fővárosi Tűzmadár Házról is, ahol lakhelytől és kezelési helytől függetlenül az egész országból várják a rákbetegeket és hozzátartozóikat ingyenes pszichológiai tréningekre, gyógytornára, diétás tanácsadásra vagy épp közösségi programokra, színjátszó csoportba.

A Rákgyógyításnak Bangó Margit, Csákányi Eszter, Halász Judit, Nagy Bandó András, Vágó István és Zoltán Erika után ez alkalommal Bodrogi Gyula és Garas Dezső nyilatkozik egészségről és betegségről. A Nemzet Színészei mindketten szerepet vállaltak abban, hogy minél több férfit mozgósítsanak prosztatarák-szűrésre.

A www.rakgyogyitas.hu portálhoz hasonlóan a nyomtatott újság is a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság (MKOT) szakmai partnerségével jelenik meg. Az ingyenes, hirdetések nélküli Rákgyógyítás magazin elérhető az onkológiai centrumokban és egyre több betegszervezetnél; rendelőknek, egyesületeknek és magánembereknek egyaránt lehetőségük van a postai megrendelésre is. Mindössze egy felbélyegzett válaszborítékot kell küldeni a szerkesztőség 6723 Szeged, Építő u. 3/a címére. Betegklubok, alapítványok több lapszámot is igényelhetnek, s a lehetőségekhez képest a kiadó a korábbi lapszámokat is biztosítja számukra. A szerkesztőség csak annyit kér, hogy a megrendelők pontosan megcímzett, a postákon megvásárolható A/5-ös méretű, zöld színű, súlykorlátozás nélküli válaszborítékot adjanak postára.

Tovább olvasom

Egészség

Belehalt a koronavírusba az a magyar férfi, aki azt terjesztette a járványról, hogy kamu

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Családja búcsúzott tőle a közösségi oldalán.

Tovább olvasom

Egészség

Nemzetközi díjat nyert a Hulladékmentes Tisza program

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Két kategóriában is díjazta a Nemzetközi PR Szövetség.

Tovább olvasom

Egészség

Tovább fertőz a kór Magyarországon

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

43 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést.

Tovább olvasom

Aktuál