Közélet

Árvízi gyűjtőakciót kezdeményez a Magyar Rendőrség

Árvízi gyűjtőakciót kezdeményez a Magyar Rendőrség

2010. június 15., kedd
Árvízi gyűjtőakciót kezdeményez a Magyar Rendőrség

A Magyar Köztársaság történelmének eddigi legnagyobb rendőri mozgósítását éltük át az elmúlt napokban. Az ország több területén kialakult árvízi veszélyhelyzet kezelésében rendőrök ezrei vettek részt, a gátak, emberéletek, házak, anyagi javak mentése érdekében - írja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

A Magyar Köztársaság Rendőrsége nem csak a veszélyhelyzet elhárításában, hanem azt követően a lakosság életkörülményeinek javításában is aktív szerepet vállal, így saját kezdeményezésére elindított egy önálló, az árvízkárosultak megsegítésére irányuló segélyezési rendszert, amelyet a rendőrségi és lakossági adakozók felajánlásainak gyűjtésére, és a szükséges helyre való továbbítására irányul. 2010. június 16-tól Csongrád megye valamennyi rendőrkapitányságán és határrendészeti kirendeltségén kijelölnek egy adománygyűjtő helyet, ahol a lakossági felajánlásokat (elsősorban tartós élelmiszer, tisztítószer, ágynemű, takaró, építőanyag, informatikai, híradástechnikai eszköz stb.) fogadják. Ezeket a karitatív szervezetekkel és az érintett önkormányzatokkal egyeztetve juttatják majd el a bajba jutottak számára. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állománya ezzel az akcióval is meg kívánja köszönni a helyi lakosságnak a védekezésnél tanúsított figyelmességét.

Köszönetet mondott a rendőrfőkapitány

A 2010. évi észak-magyarországi árvízvédekezés során az emberi életek, az anyagi javak mentése, a települések megóvása érdekében tanúsított helytállást köszönte meg állománygyűlés keretében a Csongrád megyéből a térségbe vezényelt 450 rendőrnek

Lukács János

r. dandártábornok, megyei főkapitány. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője valamennyi védekezésben résztvevő munkatársának oklevelet nyújtott át. Mint fogalmazott, a Csongrád megyei rendőrök példamutatóan álltak helyt a térségben, amiről személyesen is meggyőződött. Lukács János r. dandártábornok kiemelte, a hatalmas víztömegekkel való küzdelemben részt vevő civilek és rendőrök összefogásból, emberségből, segíteni akarásból és segíteni tudásból felsőfokon vizsgáztak. „Büszke vagyok arra, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság személyi állománya részese lehetett ennek az összefogásnak” - tette hozzá. A megyei főkapitány beszédében megemlékezett a június 9-én Csongrád megye határában történt hét halálos áldozatot követő tragédiáról, és felolvasta a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. orvosigazgatójának levelét is, melyben elismerését fejezi ki a hazatérő állomány számára a mentésben való kiemelkedő közreműködésért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.