//

Árvízi gyűjtőakciót kezdeményez a Magyar Rendőrség

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Köztársaság történelmének eddigi legnagyobb rendőri mozgósítását éltük át az elmúlt napokban. Az ország több területén kialakult árvízi veszélyhelyzet kezelésében rendőrök ezrei vettek részt, a gátak, emberéletek, házak, anyagi javak mentése érdekében – írja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.

A Magyar Köztársaság Rendőrsége nem csak a veszélyhelyzet elhárításában, hanem azt követően a lakosság életkörülményeinek javításában is aktív szerepet vállal, így saját kezdeményezésére elindított egy önálló, az árvízkárosultak megsegítésére irányuló segélyezési rendszert, amelyet a rendőrségi és lakossági adakozók felajánlásainak gyűjtésére, és a szükséges helyre való továbbítására irányul.
2010. június 16-tól Csongrád megye valamennyi rendőrkapitányságán és határrendészeti kirendeltségén kijelölnek egy adománygyűjtő helyet, ahol a lakossági felajánlásokat (elsősorban tartós élelmiszer, tisztítószer, ágynemű, takaró, építőanyag, informatikai, híradástechnikai eszköz stb.) fogadják. Ezeket a karitatív szervezetekkel és az érintett önkormányzatokkal egyeztetve juttatják majd el a bajba jutottak számára. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állománya ezzel az akcióval is meg kívánja köszönni a helyi lakosságnak a védekezésnél tanúsított figyelmességét.

Köszönetet mondott a rendőrfőkapitány

A 2010. évi észak-magyarországi árvízvédekezés során az emberi életek, az anyagi javak mentése, a települések megóvása érdekében tanúsított helytállást köszönte meg állománygyűlés keretében a Csongrád megyéből a térségbe vezényelt 450 rendőrnek Lukács János r. dandártábornok, megyei főkapitány.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője valamennyi védekezésben résztvevő munkatársának oklevelet nyújtott át. Mint fogalmazott, a Csongrád megyei rendőrök példamutatóan álltak helyt a térségben, amiről személyesen is meggyőződött.
Lukács János r. dandártábornok kiemelte, a hatalmas víztömegekkel való küzdelemben részt vevő civilek és rendőrök összefogásból, emberségből, segíteni akarásból és segíteni tudásból felsőfokon vizsgáztak. „Büszke vagyok arra, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság személyi állománya részese lehetett ennek az összefogásnak” – tette hozzá.
A megyei főkapitány beszédében megemlékezett a június 9-én Csongrád megye határában történt hét halálos áldozatot követő tragédiáról, és felolvasta a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. orvosigazgatójának levelét is, melyben elismerését fejezi ki a hazatérő állomány számára a mentésben való kiemelkedő közreműködésért.

Előző sztori

Mintegy 375 milliós beruházás a Szentesi Ipari Parkban

Következő sztori

Algyő is segít az árvízkárosultakon