12 ország versenytáncosa a 10. Szőke Tiszán

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden eddiginél nagyobb részvétellel indul szombat délután az immáron tizedik alkalommal megrendezendő Szőke Tisza Nemzetközi Táncverseny. A Városi Sportcsarnok parkettáján 12 ország közel 120 táncosa mérheti össze tudását.

A táncverseny a ’80-as évek végén még a Tisza Volán berkein belül működött, majd egy hosszabb szünetet követően 2001-ben tért vissza. Az évek során nemzetközivé váló esemény immáron két éve az IDSF (Nemzetközi Táncsport Szövetség) nyílt versenye lett, korábban 5-6, idén pedig már 12 ország képviselteti magát rajta. Zsilák Zsuzsanna szervező elmondta, a versenyt rendező Papiron SC Szeged Versenytáncklub a régi hagyományokat kívánja feléleszteni ezzel a modern, Szeged kulturális életét felpezsdítő rendezvénnyel. 11 órától a versenyzők bemutatása következik, majd a B és D osztályos táncosok lépnek a parkettre standard és latin táncokkal. Utánuk az IDSF OPEN ifjúsági és felnőtt kategóriában mérik össze erejüket, 18 órától kezdődik a döntő, majd a gálaest. A verseny mellett a közönséget a Juhász Gyula Gyakorló Általános Iskola Művészeti Iskolájának tánccsoportja, a Százszorkék tánccsoport, valamint a pécsi EuroDance Táncstúdió szórakoztatja műsorával. A tavalyi francia származású címvédő idén ugyan nem indul, a szervezők azonban sok tehetséges táncos színvonalas előadását ígérik. A kerek évforduló kapcsán Zsilák Zsuzsanna sejtelmesen egy meglepetésről is szót ejtett, részleteket azonban nem árult el. Jegyeket elővételben a Délmagyarország és Délvilág ügyfélszolgálati irodáiban, a KM Tours Nagyáruházban, valamint a Városi Sportcsarnokban lehet vásárolni.

Illés Attila

Előző sztori

Elkezdődött a szegedi 3-as villamosvonal felújítása

Következő sztori

Tetőzött a Tisza Szolnoknál, még 88 településen védekeznek