Bulvár

11 mázsa fokhagyma, 12 határsértő

11 mázsa fokhagyma, 12 határsértő

2010. június 21., hétfő
11 mázsa fokhagyma, 12 határsértő

Hagymatolvajokat fogtak a kiszombori határrendészek – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Elmúlt héten csütörtökről péntekre virradó hajnalon négy gyanúsan viselkedő személyre lettek figyelmesek a kiszombori határrendészek. A hőkamerás gépjármű riasztotta a járőröket, hogy négy ismeretlen négykézláb mászik a mezőn, majd kis idő múlva egy teherautóba kezdenek pakolni valamit és elindulnak a helyszínről Kiszombor irányába. A határrendészek ekkor már zárták a területet és ellenőrzés alá vonták a gyanús gépjárművet, melyben négy koszos ruházatú személyek mellett 11 mázsa fokhagymát találtak. A vizsgálat során kiderült, hogy a négy kiszombori lakos már korábban kitervelte, hogy honnan, mit fognak ellopni, és mikor fogják a bűncselekményt megvalósítani. Velük szemben a Makói Rendőrkapitányság jár el nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás keretében.

Jön a csúcsforgalom Röszkén

Az elmúlt hétvégén (június 19-20-án) torlódás alakult a röszkei határátkelőhely mindkét oldalán. Az iskolai szünetek kezdetével megkezdődtek a nyári szabadságok kiadása Nyugat-Európában, így számolni kell a nyári nagy forgalmi időszak kialakulásával, amely azt jelenti, hogy az elkövetkezendő időszakban várakozások alakulhatnak ki, mind a röszkei, valamint a tiszaszigeti határátkelőhelyeinken, főként kilépő irányban. Ezen a hétvégén ( június 26-27.) már számolni kell várakozással, amely esetenként meghaladhatja az 1 órát (ez főként a Szerbiába kilépni szándékozó állampolgárokat érinti). A röszkei határátkelőhely belépő oldalán is intenzív forgalom várható szombat, illetve vasárnapi napokon (június 26-27.)

Négy óra, tizenkét határsértő

12 határsértőt fogtak ma hajnalban a szegedi határrendészek. 10 koszovóira Röszke község külterületén - akik között 4 felnőtt, 3 fiatalkorú és 3 gyermek volt -, 2 afgán illegális határátlépőre pedig az 55-ös főúton bukkantak a járőrök a zöldhatár őrizte során. Valamennyi határsértő a jobb megélhetés reményében lépet magyar földre. Ügyüket idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálja a CSMRFK Idegenrendészeti Osztálya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.