Megkezdődött az ünnepi nagygyűlés a Kossuth téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A székely himnusszal, majd a Himnusszal megkezdődött a Parlament épülete előtt a Fidesz-KDNP ünnepi nagygyűlése szombat délután, miután az Országgyűlés elfogadta a kormányprogramot, és az új Orbán-kabinet letette hivatali esküt.

A Parlament előtti teret megtöltötték az ország különböző részeiről érkezett szimpatizánsok, akik nemzeti színű és árpádsávos zászlókat lobogtatnak, illetve településneveiket tartalmazó transzparenseket emelnek a magasba.
A feliratok szerint – többek között – Nyírlugosról, Tiszaújvárosból, Esztergomból, Szegedről, Emődről, Mohácsról és Bicskéről is érkeztek, hogy üdvözöljék a hivatalba lépett új kormányt és Orbán Viktor miniszterelnököt.
Az Országház főbejárata előtti lépcsőkre épült a színpad, amelynek két oldalán székek sorakoznak, ahol a meghívott vendégek foglalnak helyet. A szónoki pulpituson, a mikrofon előtt az “Új kezdet napja” felirat olvasható.
Hatalmas reflektorok irányulnak több oldalról is a szónoki emelvényre, a Kossuth tér két oldalán hangszórókat, a Vértanúk terére, valamint az Alkotmány és a Honvéd utca kereszteződésébe óriás kivetítőket helyeztek el, de a rendezvény kezdetekor az utcában még nem álltak emberek.
Sokan állnak az Országház előtt, a Földművelésügyi Minisztérium árkádjai alatt, de a metróval és más tömegközlekedési eszközökkel folyamatosan érkeznek az emberek.
A sajtónak külön emelvényt építettek a színpaddal szemben, a tér szélén, közel a 2-es villamos síneihez. A tömegben egyaránt megtalálható valamennyi korosztály, de a túlnyomó többségben a középkorúak vannak. A színpadról megzenésített verseket énekelnek.
A délutáni nagygyűlésen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is. A szervezők a rendezvényre több tízezer embert várnak. A rendezvény idejére a rendőrség lezárta a Kossuth teret, illetve a környező utcákat.

Előző sztori

Díj az önkéntesnek: csodalámpa a gyermekmosolyért

Következő sztori

Orbán Viktor: ide a szívem vezetett