Közélet

Megkezdődött az ünnepi nagygyűlés a Kossuth téren

Megkezdődött az ünnepi nagygyűlés a Kossuth téren

2010. május 29., szombat
Megkezdődött az ünnepi nagygyűlés a Kossuth téren

A székely himnusszal, majd a Himnusszal megkezdődött a Parlament épülete előtt a Fidesz-KDNP ünnepi nagygyűlése szombat délután, miután az Országgyűlés elfogadta a kormányprogramot, és az új Orbán-kabinet letette hivatali esküt.

A Parlament előtti teret megtöltötték az ország különböző részeiről érkezett szimpatizánsok, akik nemzeti színű és árpádsávos zászlókat lobogtatnak, illetve településneveiket tartalmazó transzparenseket emelnek a magasba. A feliratok szerint - többek között – Nyírlugosról, Tiszaújvárosból, Esztergomból, Szegedről, Emődről, Mohácsról és Bicskéről is érkeztek, hogy üdvözöljék a hivatalba lépett új kormányt és

Orbán Viktor

miniszterelnököt. Az Országház főbejárata előtti lépcsőkre épült a színpad, amelynek két oldalán székek sorakoznak, ahol a meghívott vendégek foglalnak helyet. A szónoki pulpituson, a mikrofon előtt az "Új kezdet napja" felirat olvasható. Hatalmas reflektorok irányulnak több oldalról is a szónoki emelvényre, a Kossuth tér két oldalán hangszórókat, a Vértanúk terére, valamint az Alkotmány és a Honvéd utca kereszteződésébe óriás kivetítőket helyeztek el, de a rendezvény kezdetekor az utcában még nem álltak emberek. Sokan állnak az Országház előtt, a Földművelésügyi Minisztérium árkádjai alatt, de a metróval és más tömegközlekedési eszközökkel folyamatosan érkeznek az emberek. A sajtónak külön emelvényt építettek a színpaddal szemben, a tér szélén, közel a 2-es villamos síneihez. A tömegben egyaránt megtalálható valamennyi korosztály, de a túlnyomó többségben a középkorúak vannak. A színpadról megzenésített verseket énekelnek. A délutáni nagygyűlésen beszédet mond Orbán Viktor, a Fidesz,

Semjén Zsolt

, a KDNP elnöke és

Kósa Lajos

, a Fidesz ügyvezető alelnöke is. A szervezők a rendezvényre több tízezer embert várnak. A rendezvény idejére a rendőrség lezárta a Kossuth teret, illetve a környező utcákat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.