Lázár: a rendőrségnek szolgálnia kell

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A négy évvel ezelőtti tűzijáték és az októberi események kivizsgálására és a felelősök megnevezésére készül a Fidesz – jelentette ki az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában Lázár János.

A Fidesz leendő frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában elmondta: a jövő heti alakuló ülésen két törvényt szeretnének beterjeszteni: az egyik a 2006. augusztus 20-i tűzijáték, a másik a 2006. október 23-i oszlatás ügyében mondja ki az állam felelősségét és a felmerülő kárigények teljesítését. Előbbivel kapcsolatban a politikus közölte, hogy Szilvásy György a tűzijáték óta „menekül a felelősségre vonás elől”, pedig az állami szervek és az ombudsman is megállapította a hibákat.

Az októberi rendőri akcióval kapcsolatban a felkért frakcióvezető kijelentette, hogy meg kell változtatni a rendőrség morálját, mert „a rendőrségnek szolgálni és nem verni kell a magyarokat”. Az atrocitás után két rendőri belső jelentés is készült, melyek elmarasztalják a rendőröket, megnevezve a felelős tiszteket és főtiszteket, mégsem lett következménye a jelentéseknek. Lázár hozzátette: az ügyek körülményeit feltáró vizsgálatokkal a nyáron szeretnének végezni.

További részleteket a HírTv honlapján olvashat.

Default thumbnail
Előző sztori

Péntek esti válogatás

Default thumbnail
Következő sztori

Csáky: A kisebbségi politizálásban Szerbia megelőzte Szlovákiát

Legutóbbi hasonló cikkek