Fordított a Sándorfalva a SZVSE-Gyálarét ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A hazaiak nyerték a rangadót a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójában. A SZVSE-Gyálarét tíz emberrel is nagyot küzdött a döntetlenért a második félidőben, de a Sándorfalva végül megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A meccset online közvetítettük.

A labdarúgó megyei I. osztály 26. fordulójában:

Sándorfalva SK – SZVSE-Gyálarét 3-1 (2-1). Sándorfalva, 100 néző, vezette: Bodac Tamás.
Sándorfalva: Lippai – Varga N., Vastag B., Varga A., Kanász (Kiss P. 86′), Gábor, Takács, Varga I. (Csúri 81′), Radics, Patarcic (Dobos 64′), Szűcs. Vezetőedző: Major László.
SZVSE-Gyálarét: Udvari – Szigeti, Földeák, Hegyesi Á., Ágoston, Dürgő, Mangó (Kenderesi 46′), Simon, Magyar, Hegyesi Zs., Völgyi. Vezetőedző: Fülöp László.
Gólszerző: Vastag B. (18′), Varga I. (44′), Takács G. (87′), illetve Dürgő P. (5′).
Kiállítva: Földeák G. (68′).

Major László, a Sándorfalva vezetőedzője: “A sok tehetséget felvonultató, kulturáltan játszó vasutasok ellen megérdemelten nyertünk.”
Fülöp László, a SZVSE-Gyálarét vezetőedzője: “Egyenrangú partnerei voltunk a jobb játékosállománnyal rendelkező Sándorfalvának. Valamennyi bekapott gólunkat egyéni hiba előzte meg, ezek miatt maradtunk alul. A második félidőben tíz emberrel is tisztességesen helytálltunk.”

90. perc: A játékvezető hosszabbítás nélkül fújta le a meccset. Csongrádi vereségét követően tehát javítani tudott a Sándorfalva, a hazai rangadóját 3-1-re nyerte a SZVSE-Gyálarét ellen, életben tartva ezzel dobogós reményeit. Völgyi Rolandék viszont búcsút mondhatnak érmes álmaiknak. A tabella eleje így néz ki négy fordulóval a vége előtt: 1. Csongrád 66 pont, 2. Kistelek 60 pont, 3. Sándorfalva 55 pont, 4. Mórahalom 54 pont, 5. SZVSE-Gyálarét 47 pont.
87. perc: GÓÓL! Ilyen kegyetlen a kapussors… A nagyszerű védést követően egy kínos baki valószínűleg össze is törte mára a vendégek reményeit. Egy hazaadást Udvari Tamás rosszul talált el, a tőle 5-6 méterre álló Takács Gábor köszönte szépen, s az üres kapuba lőtt; 3-1! Hiába küzdött hatalmasat az egyenlítésért Fülöp László gárdája, alighanem vesztesen távozik a címvédő otthonából.
86. perc: Igencsak mozgalmas a végjáték! Villant a balos, Csúri Csaba bombáját védte bravúrral Udvari.
82. perc: Az utolsó tíz percre fordultunk. Varga Istvánt Csúri Csaba váltotta a hazai alakulatban. A cserét követő egy perc a SZVSE-é volt. Előbb Völgyi Roland ügyetlenkedett el egy ígéretes helyzetet, majd Hegyesi Zsolt remek lövése alig kerülte el a kaput. Ez bizony gólt érdemelt volna! Érdekes módon tíz emberrel veszélyesebbek a vendégek, mint előtte.
77. perc: Parázs jelenetek végén Gábor Zoltán kakaskodását elégelte meg a játékvezető, a sándorfalvi futballista is gazdagabb lett egy sárga kártyával. Erről alighanem lemondott volna.
72. perc: Megint Takács Gábor brillírozott. Egy gyors támadást nagyszerűen vezényelt le, magára vont három védőt, majd az üres területre bemozduló Doboshoz játszott. A csereember azonban eltotojázta a lehetőséget, bár el tudott passzolni Udvari mellett, gyengécske kísérletét a hátvédek ki tudták vágni a gólvonal elől.
68. perc: KIÁLLÍTÁS! Földeák Gábor nagyon csúnyát mondhatott a bírónak, mert egyből piros lapot kapott. Az esetet egy sándorfalvi szabadrúgás követte: Takács Gábor csavart középre, Vastag Balázs csúsztatott, a kísérlet nem sokkal kerülte el a kaput. Tíz emberrel bizony nagyon nehéz dolga lesz a SZVSE-nek.
64. perc: Major László is frissít: Dobos Alex a pályán Patarcic helyett.
62. perc: Lippai nagyszerű védése! Lábról lábra járt a labda, Magyar, Dürgő, Völgyi volt az útja, a gólkirályjelölt tüzelt, a hazai portás a felső sarokból kaparta ki a lasztit. Nem sok hiányzott az egyenlítéshez.
59. perc: Meddő mezőnyfölényben a hazai gárda a második félidőben, Völgyiék kontrái magukban hordozzák a gólveszélyt.
57. perc: A csereként beállt Kenderesi 32 méteres szabadrúgása alig ment mellé. A sorfal által takart sarkot vette célba, Lippai nem érte volna el, ha kaput talál a lövés.
50. perc: Szűcs Krisztián 28 méteres löketét védte Udvari. A SZVSE ugyanakkor próbál több energiát fektetni a kontrákra, mint az első félidő végén. A meccs előtt leírtakat annyiban módosítjuk, hogy ők most alighanem aláírnák az őszi 2-2-t most is…
46. perc: A piros mezesek hozták játékba a labdát a második játékrész kezdetén. A vendégek cseréltek, a sérült Mangót Kenderesi Márton váltotta. A hátrányban lévő együttesé az első helyzet, Völgyi Roland lövését védte bravúrral Lippai.

45. perc: Szünet. A címvédő vonult előnnyel az öltözőbe, vezetése megérdemelt. Kiürült a pálya, kilenc néző kivételével mindenki a szemben lévő vendéglátóhelyre távozott – melegedni…
44. perc: GÓÓL! Ritmust váltott a Sándorfalva, s ez rögtön a vezetést is eredményezte számukra. Varga Norbert remek labdával ugratta ki Varga Istvánt, aki a kiinduló Udvari mellett 9 méterről bombázott a hálóba; 2-1!

no images were found

40. perc: Nagy küzdelem dúl a középpályán, de kissé sablonossá vált a játék. Takácsék ívelgetésekkel próbálkoznak, ezzel azonban megkönnyítik a vasutasok védelmének dolgát. A vendégek könnyedén hárítják el a próbálkozásokat, kicsit leült a mérkőzés a félidő második felére.
34. perc: Sárga lapot kapott Hegyesi Ádám is, Varga Istvánt gázolta el. Komoly helyzetet az utóbbi percekben nem tudott kialakítani a labdát többet birtokló Sándorfalva, stabilan védekeznek Szigetiék.
29. perc: Mangó Ferenc sárgult be reklamálás miatt.
28. perc: Egy szórványos SZVSE-ellentámadás végén Hegyesi Zsolt került lövőhelyzetbe, de 16 méterre a kaputól elfogyott az ereje, így nem lett semmi a lehetőségből.
23. perc: Támadásban maradt a Sándorfalva, Takács – aki tényleg nagy tehetség – lőtt 18 méterről, a labda megpattant egy védőn, s a bal kapufa mellé perdült. Takács végezte el a sarokrúgást is, melyet egy közeli fejes kísért, ami alig ment el a jobb kapufa mellett. Érezhetően fölényben a házigazda.
18. perc: GÓÓL! Nem bírta a nyomást a Vasút, ledolgozta hátrányát Major László együttese. Takács Gábor jobbról, az oldalvonal környékéről, 28-30 méterről ívelt be szabadrúgást, visszafejelték a labdát a hazaiak, s miközben a védők egymásra vártak, közéjük ugrott Vastag Balázs, aki közelről a kapuba lőtt; 1-1!
16. perc: Jót tett a meccsnek a korai gól, a hazaiakat felpaprikázta, hogy hátrányba kerültek.
13. perc: Egyre nagyobb fölényben a címvédő. Egy újabb szép Takács-szóló után Varga Istvánhoz került a labda, aki 18 méterről dörrentett kapura. Udvari Tamás remek vetődéssel ütötte szögletre a félmagas löketet.
9. perc: Takács Gábor a félpályától egészen az alapvonalig tört előre, remekül vette észre, hogy középen érkezik Patarcic Krisztián. Érkezett is a beadás, de Patarcic nem találta el jól a labdát, mely a kapu fölött hagyta el a játékteret. Ébredeznek a hazaiak.
5. perc: GÓÓL! Vezetnek a vendégek. Mangó Ferenc 17 méteres szabadrúgása után a csúszós labda kijött Lippai Péter kezéről, a kipattanót 2 méterről a hálóba kotorta Dürgő Péter; 0-1! Az első lehetőségből tehát azonnal gól született a mérkőzésen, a hazaiak hálóőre talán nem számolt kellőképpen az esős idő következményeivel, vagy védőtársai hagyták cserben, a lényeg, hogy a vasutasok kerültek előnybe, mint ősszel. Iparkodhat a Sándorfalva!
1. perc: A vendégek kezdték a találkozót, melyet műfüvön rendeznek meg. Az eső kérlelhetetlenül esik Sándorfalván is, ennek ellenére 100 néző azért kilátogatott a sportpályára. Kedvenceik piros mezben, a vasutasok fehérben vették föl a küzdelmet.

A Sándorfalva 52 ponttal a harmadik, a SZVSE-Gyálarét pedig 47 ponttal az ötödik helyen várta a 26. fordulót. A szombati napon riválisaik mind győzni tudtak, a listavezető Csongrád és a Kistelek, valamint a negyedik Mórahalom is begyűjtötte a három pontot. A Csongrád így 66, a Kistelek 60, a Mórahalom pedig 54 pontos a képzeletbeli dobogón, hatalmas tehát a tétje a sándorfalvi rangadónak. Mindkét gárdának győzni kellene ahhoz, hogy életben tartsa érmes reményeit.
Ősszel döntetlenre végeztek: a vasutas Völgyi Roland két találatára Kurucsai András válaszolt egy duplával a meccs végén. Az iksznek most aligha örülne igazán bármelyik fél is.

no images were found

Előző sztori

Kajak-kenu rangsoroló: Szalai, Janics és Vajda nyert 500 méter egyesben (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Labdarúgás: a hétvégi megyei eredmények + TABELLÁK