Labdarúgás: Ásotthalmon botlott a SZVSE-Gyálarét

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Rangadót veszített Ásotthalmon a SZVSE-Gyálarét, mely legjobb góllövőjét nélkülözni kényszerült a vasárnapi összecsapáson. Hegyesi Zsoltéknak így is jó esélyük van az ötödik hely megszerzésére.

A mesterlövészek megyei listájának éllovasa, az öt sárga miatt eltiltott Völgyi Roland nélkül lépett pályára a SZVSE-Gyálarét az Ásotthalom otthonában. A hazai gárda lépett föl támadólag, s az első félidőben szinte végig mezőnyfölényben játszott. Számos helyzetet is kialakítottak Andróczkiék, s csak a bravúrosan védő Udvari Tamásnak volt köszönhető, hogy a vezetést – ekkor még – nem tudták megszerezni.

A második játékrészben azonban már nem kellett sokat várni a hazai találatra, egy védelmi hibát kihasználva előnybe került az Ásotthalom. Kicsit összekapták magukat a vasutasok, s nem sokkal később egyenlíteni is tudtak: Mangó Ferenc váltotta gólra a Hegyesi Zsolt elleni szabálytalanság miatt jogosan megítélt büntetőt. Pontot azonban mégsem tudtak szerezni a vendégek, hiszen a 75. percben Kenderesi Márton labdát veszített térfelén, a kontrát pedig pontosan vitte végig a hazai alakulat, s mattolták is Udvarit. Megérdemelten nyerte meg a meccset a vendéglátó.

A SZVSE-Gyálarét jelenleg 50 pontos, s két fordulóval a vége előtt biztossá vált, hogy az ötödik helynél előrébb már nem végezhet. Az ötödik helyhez már csak egyetlen pontra van szüksége a csapatnak. Lajkóék június 6-án (vasárnap) 17 órai kezdettel a Kiszombor KSK-t látják majd vendégül Gyálaréten.

A labdarúgó megyei I. osztály 28. fordulójában:

Ásotthalom TE SZVSE-Gyálarét 2-1 (0-0). Ásotthalom, 200 néző, vezette: Wengertner András.
Ásotthalom: Ábrahám – Papp, Rasztik, Bordás, Németh, Pataki, Kothencz, Szlobodnyik (Mihalkó), Andróczki, Kisa (Baka), Ottlik (Bokányi). Edzők: Hevesi Tibor, Gyenge Balázs.
SZVSE-Gyálarét: Udvari – Szigeti, Virág, Hegyesi Á., Ágoston, Simon, Dürgő, Kenderesi (Muhi), Hegyesi Zs., Lajkó, Mangó (Szőri). Vezetőedző: Fülöp László.
Gólszerző: Kisa, Andróczki, illetve Mangó (11-esből).

Fülöp László: „A csapat rosszul, sok hibával futballozott, a játékosaim keveset futottak, de annál többször adták el a labdát. Csak Udvari Tamással, Simon Istvánnal és Hegyesi Zsolttal voltam elégedett. Az Ásotthalom sokkal jobban akarta ezt a sikert, s megérdemelten is kerekedett fölénk. Megyünk tovább az ötödik helyért, ami ettől a fiatal csapattól szép eredménynek számítana. Szeretnénk legyőzni hétvégén a Kiszombort.”

Előző sztori

Hétfő: Oda az igazság – Mátyás nélkül…

Következő sztori

Névforduló: Tintorettótól Lóránt Gyuláig