Írjon nekünk

Hírzóna

Kék hírek: tetten érték a “gereblyézőt”

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Tiltott halászati módszerrel, ún. gereblyézéssel halászott egy férfi Szeged határában – közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A dolgot tovább rontja, hogy a tóban lévő halak egy gazdasági társaság tulajdonát képezik. A férfit a cég biztonsági őrei érték tetten, amint két darab, egyenként 1,5 kg súlyú pontyot akart a halászat nem igazán etikus módján kifogni. A gereblyézés ugyanis óhatatlanul az állatok sérülésével, pusztulásával jár.
A férfivel szemben állatkínzás gyanújával indult büntetőeljárás.

Ökölre ment a paprikadaráló miatt

Egy paprikadaráló miatt használta az öklét egy 48 éves sándorfalvi férfi.
A férfi vasárnap megjelent szatymazi ismerősénél, és a korábban kölcsönadott paprikadarálóját követelte. Mivel a ház lakója közölte vele, hogy már hónapokkal ezelőtt visszaadta neki, a vita heve fokozódni kezdett, majd dulakodássá fajult. Ennek során a „látogató” többször meg akarta ütni a másikat, ám a pofonok célt tévesztettek, a házigazdának sikerült előlük kitérni. Ekkor jelent meg a ház másik lakója, az élettárs, a hívatlan látogató őt is elővette a paprika-daráló miatt. Szavainak nyomatékot adva az öklét is használta, állon vágta az asszonyt, aki ennek következében megtántorodott, nekiesett az ajtónak, melynek során annak üvegablaka kitört.
A darálót követelő férfit előállítását követően önbíráskodás gyanújával hallgatták ki a rendőrök

Fiatal tolvajokat értek tetten

Fiatalokat – köztük gyerekkorúakat – értek tetten a rendőrök, amint egy bolt udvaráról loptak.
Lopás közben értek tetten fiatalokat a rendőrök. Az 5 főből álló társaság – aki közül ketten még a 14. életévüket sem töltötték be – vasárnap késő este megjelentek az egyik dorozsmai bolt hátsó bejáratánál, és a vaskerítést erővágóval kibontva az udvaron lévő ládákból különböző zöldségeket és gyümölcsöket pakoltak ki, azonban a rendőrök tetten érték őket.
A Szegedi Rendőrkapitányság lopás gyanújával indított az ügyben büntetőeljárást, hármójukat gyanúsítottként hallgatta ki, kettőjükkel szemben – mivel még a 14. életévüket nem töltötték be – büntethetőséget kizáró ok áll fenn, így nem büntethetőek.

Elesett és meghalt az ittas kerékpáros

Egy holttestet találtak vasárnap hajnalban Zsombó belterületén. A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, a férfi vélhetően erős ittas állapotban elesett kerékpárjával.
A rendőrség ügyeletére egy állampolgár jelentette be, hogy Zsombó belterületén egy kerékpáros férfi holttestét találták meg. A helyszíni szemle során a rendőrorvos kizárta, hogy az 53 éves férfit elgázolták volna. Az adatgyűjtés során megállapították, hogy a férfi késő estig italozott a közeli kocsmában, majd kerékpárral indult haza. Út közben azonban kétszer is elesett és beverte a fejét.
A helyszíni szemle során nem merült idegenkezűség gyanúja. A haláleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Hírzóna

Hetek óta először nem volt üres a Szent Péter tér a pápa vasárnapi beszéde alatt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Egymástól méteres távolságra, több tucatnyian voltak a vatikáni Szent Péter téren vasárnap. Ez volt az első alkalom március 10. óta, hogy Ferenc pápa nem az üres teret látta, amikor beszéde után kinézett az apostoli paloták ablakából. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Hírzóna

Megsértette a kijárási korlátozásokat az osztrák államfő

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bocsánatot kért vasárnap Alexander van der Bellen osztrák államfő, miután a rendőrség rajtakapta, hogy feleségével, Doris Schmidauerrel együtt egy kerthelyiségben tartózkodott a koronavírus-járvány megfékezésének érdekében elrendelt kijárási korlátozások idején. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Hírzóna

Pécsi Tudományegyetem: alkalmas lehet a japán Avigan gyógyszer a fertőzöttek gyógyítására

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Korai fázisban adagolva a Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszer alkalmasnak látszik arra, hogy eltüntesse az új típusú koronavírust a garat- és orrváladékból – közölte a gyógyszer hazai klinikai vizsgálatát koordináló konzorciumot vezető Pécsi Tudományegyetem (PTE). echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Aktuál