/

Hétfőn Budapesten folytatódott a Szeviép-ügy

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Amint azt pénteki cikkünkben megírtuk, az M43-as autópálya építkezése során ki nem fizetett alvállalkozók demonstrációsorozatot indítottak a Szeviép Zrt.-vel szemben. Ugyanekkor az alvállalkozók közölték azt is, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Zrt.-vel és a munkálatokat végző Szeviép Zrt. – Tisza M43 Konzorciummal a hétfői napon megkezdik a tárgyalásokat.

E tárgyalások a hétfői napon el is kezdődtek, de mint az alvállalkozók közös jogi képviselője, Temesvári Zoltán ügyvéd a SZEGEDma.hu-nak este, a megbeszélés végén elmondta, kézzelfogható eredmény ezúttal nem született.
A tárgyaláson elhangzott, hogy a 3 milliárd forintos elismert és befogadott követelést az alvállalkozók szerint a konzorciumot vezető cégnek kellene teljesíteni, mivel felelősség terheli. Temesvári szerint úgy játszották ki a 60 napos fizetési határidőt, hogy a konzorcium egyik tagja (jelesül a Szeviép Zrt.) alvállalkozói szerződést is kötött bizonyos munkák elvégzésére a konzorcium más tagjaival, így épülve be az alvállalkozói struktúrába, s így rájuk már nem vonatkozott a fent említett szabályozás. Ezzel szemben a konzorcium szerint előbb a csődgondnoknak meg kell vizsgálnia a kivitelezést, és csakis ezt követően lehet konkrétumokról beszélni.
A NIF Zrt. mindenesetre felszólította a konzorciumot, hogy nyilatkozzon, milyen módon hajlandó a fennálló tartozás rendezésére. Emellett a NIF Zrt. leszögezte, hogy amennyiben ők maguk jogsértő magatartást fedeznek fel, akár a teljes beruházáshoz kapcsolódó szerződést is felmondhatják.
Temesvári Zoltán elmondta még, hogy a demonstráció folytatódik, ennek részleteiről a sajtót értesíteni fogják.

Előző sztori

Kettős állampolgárság – kettős mérce?

Következő sztori

Hátország: nagyot küzdött az FK-serdülő Tápén