Hátország: győzött az FK-serdülő, Szécsié a 250.

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ismét győzött az FK 1899 Szeged serdülőcsapata a megyei bajnokság Tisza-Maros csoportjában – a SZVSE által kölcsönadott alakulat örökmérlegének 250. bajnoki gólja is megszületett. Az ifik ezúttal nem léptek pályára.

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport 26. forduló:

Az FK 1899 Szeged gárdája szabadnapos volt az utolsó előtti fordulóban. Szombaton Forráskúton fejezik majd be a pontvadászatot Kaiser Rezső tanítványai.

Az állás: 1. Bordány 57 pont (21 meccs), 2. Csanytelek 46 pont (24 meccs), 3. Szatymaz 46 pont (23 meccs), … 9. FK 1899 Szeged 4 pont (23 meccs, 26-103).

U16-os megyei bajnokság Tisza-Maros csoport 20. forduló:

Kiszombor KSK – FK 1899 Szeged-SZVSE 0-2 (0-1). Vezette: ifj. Éberhart Mihály.
Kiszombor KSK: Kókai – Fodor P. (Zatykó), Furujás, Patka (Balogh), Fodor Á. (Klonka), Pásztor, Orosz (Hatvani), Horváth (Kasza), Szilasi, Szántó, Baka. Edző: Madránszki Zoltán.
FK 1899 Szeged-SZVSE: Pálfi – Ferenczi (Kapitány), Szilágyi, Balázs, Sárkány, Mikovity, Bitó, Bujdosó, Bodnár, Szécsi, Reisinger. Edző: Marton Gellért.
Gól: Szécsi, Balázs.
Jók: Baka, Kókai, illetve Pálfi, Szilágyi, Bitó, Szécsi.

A megyei serdülőbajnokság utolsó előtti fordulóját rendezték a hétvégén. A vasutasok FK 1899 Szegednek kölcsönadott csapata ezúttal Kiszomborra látogatott.

A szegediek kalandos úton érkeztek Kiszomborra, de a mérkőzés időben elkezdődött, s bemelegítésre is elegendő idő jutott.

A kicsit megzavarodott vendégek nehezen kapták el a ritmust, a meccs elején a hazaiak veszélyeztettek, majd kijött a szorításból a Szeged, s a 9. percben Szécsi épített hintát az ellenfél tizenhatosán belül, s miután a negyedik hazai védő is beült, laposan a jobb alsóba lőtt; 0-1.

Gyors csatáraik révén több veszélyes támadást vezettek Madránszki Zoltán tanítványai, de a végén vagy egy védő vagy Pálfi kapus mindig a legjobb helyen állt, így az egyenlítés elmaradt. Az első félidőben mindkét csapat lassan, körülményesen és pontatlanul játszott, így az eredmény nem változott.

A fordulást követően egy szögletből Balázs – a vasutasok másik gólfefelőse – is beköszönt; 0-2. A második félidőben sokkal aktívabbak voltak a csapatok, de a számos gólhelyzetből újabb találatot nem jegyezhettünk fel, köszönhetően a két kapus bravúrjainak is, na meg annak, hogy célzással adódtak problémák mindkét oldalon. A vendégek védelme igen szellősen zárt, de a forró vasárnapi mérkőzésen ez is elég volt a győzelemhez a szegediek részéről.

A mérkőzés után a vendégek edzője, Marton Gellért, a következőket mondta lapunknak: „Úgy küldtem pályára a játékosaimat, hogy felszabadultan játsszanak, hiszen a harmadik helyet már biztosítottuk az elmúlt fordulóban, így több játékosomat nyugodt szívvel engedtem el az osztálykirándulásokra. Helyenként talán túl önfeledten játszottunk, aztán pedig görcsöltünk a befejezésekkel, így kevés helyzetünket sikerült gólra váltani. Annak örülök, hogy szögleteink rendre veszélyt teremtenek, s azokból gólokat szerzünk, ahogy ma is. Szécsi Tibornak külön is gratulálok, aki a csapat örökmérlegének 250. bajnoki gólját szerezte. Gratulálok a Kiszombornak, hétről hétre látni rajtuk a fejlődést, sok sikert kívánok nekik a következő időszakban is! Nekünk még egy meccsünk van, otthon fogadjuk a Csanádpalotát, remélem, győzelemmel búcsúzunk a serdülőbajnokságtól!”

További eredmények a csoportban:

Szőregi RSE – Tápé ESK 2-2
Csanádpalota FC – Apátfalva SC 6-3

A csoport küzdelmeitől a területi kiemelt bajnokságban való elindulás miatt visszalépő SZVSE I. gárdájának eredményeit törölték, a csapatok eredményei között az első bajnoki körben elért eredmények maradtak csak meg.

A bajnokság állása egy fordulóval a vége előtt:

1. Tápé ESK (47 p)
2. Szőregi RSE (38 p)
3. FK 1899 Szeged-SZVSE (34 p)
4. UTC (18 p)
5. Csanádpalota FC (17 p)
6. Apátfalva SC (11 p)
7. Kiszombor KSK (6 p)

A Tápé ESK az utolsó fordulóban szabadnapos, így számukra befejeződött a bajnokság, legközelebb a megyei döntőn vívnak majd tétmérkőzést, hiszen fölényesen nyerték meg a bajnokságot.

Előző sztori

A héten fokozatosan átadják a Rókusi csomópontot + HANG

Következő sztori

Úton-útfélen