Egyház

Egyházmegyei hírek: Jegyes Hétvége

Egyházmegyei hírek: Jegyes Hétvége

2010. május 2., vasárnap
Egyházmegyei hírek: Jegyes Hétvége

A Szeged-Csanádi Egyházmegye aktuális híreit és alkalmait olvashatják alább az érdeklődők.

Az Egyházmegyei Családpasztoráció

Jegyes Hétvégét

szervez Szeged-Szentmihályon 2010. május 28-30-ig. Az intenzív bentlakásos programot Thorday Attila atya, és a Noé valamint a Novák házaspár vezeti. Olyan párok jelentkezését várják, akik a házasságra irányuló szándékkal járnak együtt, vagy az idén házasodnak esetleg nemrég keltek egybe, de szeretnék mélyíteni kapcsolatukat. Információ és jelentkezés: Noé Zoltán és Gabi: gazo.noe@gmail.com; tel: 20/82-33-495, 20/53-22-204.

Jótékonysági koncert

lesz a szeged-petőfitelepi Jézus Szíve templomban a templom Angster-orgonájának felújítására május 8-án a 17.30-kor kezdődő szentmisében és azt követően 18.30-kor. Fellép Bedő Gábor és szalonzenekara.

Éjszaka is megtekinthető a város panorámája a Dóm tornyából

május 6-án, 7-én és 8-án 20-tól 23-ig félóránként. A látogatók csoportjai a Dóm város felőli oldalbejáratától a templomon keresztül indulnak a torony csúcsa felé. A 300 lépcsőfok megtétele után ajándék képeslap és egy kis frissítő meglepetés várja odafent a látogatókat. Jegyek elővételben a Belváros R. K. Plébánián (Dóm tér 15.) illetve a helyszínen 1000Ft/fő áron válthatók.

Szakmunkás- és szakközépiskolába jelentkező fiataloknak szervez Gólyatábort a Kamasz Egyesület

2010. augusztus 02. és 2010. augusztus 08. között Klárafalván (Petőfi u. 129.). A tábor költsége: 5.000 Ft, amely tartalmazza a program, a szállás és az étkezés költségeit. Jelentkezni lehet a kamasz.egyesulet@gmail.com. Határidő: 2010. július 15. Bővebb információ kérhető a 20/775-3425-ös telefonszámon Kósa Lászlótól, az egyesület elnökétől. 2010. május 5-én 16 órakor a Móravárosi Templom Közösségi Házában

Serra-gyűlés

lesz. Vendégünk lesz Dr. Laurinyecz Mihály kanonok szeged-tarjánvárosi plébános atya. Minden érdeklődőt szeretettel vár a Serra!

Böjte Csaba atya kezdeményezésére indult el a www.ilyenazenpapom.hu világhálós oldal

. Itt a hívek kifejezhetik szolidaritásukat a papság mellett, ellensúlyozandó a médiából hallható sok negatív hírt. Az interaktív oldalon leírhatjuk gondolatainkat és szavazhatunk is arra, hogy milyennek ismertük meg papjainkat.

Megjelent az „Amint az Atya szeret engem - Gondolatok a Papság Évére” című könyv első része.

A kiváló összeállítás a papságról szóló idézeteket tartalmaz: a Szentírásból, szentektől, nagy pápáktól, teológusoktól, gondolkodóktól, lelkipásztoroktól. „A kötet négy egységben tekinti át a papi élet alapvető vonásait: a lét; a cselekvés; a kihívások; a távlatok. A húsvétra megjelent első kötet az első két fejezetet tartalmazza.” Kapható a szegedi Korda könyvesboltban (Aradi vértanúk tere-Zrínyi utca).

Április 30-án pénteken tartották Bujdosó Balázs amatőr festő kiállításának megnyitóját Orosházán a Petőfi Sándor Művelődési Központban.

A művész, akinek képei már külföldi tárlatokon is sikeresen szerepeltek, a Szegedi Fegyház és Börtön egyik fogvatartottja. A megnyitón részt vett Kovács Tibor börtönlelkész atya Matovics Csaba alezredes, a szegedi Fegyház és Börtön parancsnokának helyettese. A kiállítás május 14-ig tekinthető meg.

Orgonahangverseny lesz a Szegedi Székesegyházban május 5-én

, szerdán 19 órakor. Orgonán játszik: Csanádi László DLA orgonaművész, közreműködik: D. Szécsi Edit énekművész. A műsorban Vivaldi, Bach, Liszt, és Mozart művek szerepelnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.