Egyházmegyei hírek: Jegyes Hétvége

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye aktuális híreit és alkalmait olvashatják alább az érdeklődők.

Az Egyházmegyei Családpasztoráció Jegyes Hétvégét szervez Szeged-Szentmihályon 2010. május 28-30-ig. Az intenzív bentlakásos programot Thorday Attila atya, és a Noé valamint a Novák házaspár vezeti. Olyan párok jelentkezését várják, akik a házasságra irányuló szándékkal járnak együtt, vagy az idén házasodnak esetleg nemrég keltek egybe, de szeretnék mélyíteni kapcsolatukat. Információ és jelentkezés: Noé Zoltán és Gabi: gazo.noe@gmail.com; tel: 20/82-33-495, 20/53-22-204.

Jótékonysági koncert lesz a szeged-petőfitelepi Jézus Szíve templomban a templom Angster-orgonájának felújítására május 8-án a 17.30-kor kezdődő szentmisében és azt követően 18.30-kor. Fellép Bedő Gábor és szalonzenekara.

Éjszaka is megtekinthető a város panorámája a Dóm tornyából május 6-án, 7-én és 8-án 20-tól 23-ig félóránként. A látogatók csoportjai a Dóm város felőli oldalbejáratától a templomon keresztül indulnak a torony csúcsa felé. A 300 lépcsőfok megtétele után ajándék képeslap és egy kis frissítő meglepetés várja odafent a látogatókat. Jegyek elővételben a Belváros R. K. Plébánián (Dóm tér 15.) illetve a helyszínen 1000Ft/fő áron válthatók.

Szakmunkás- és szakközépiskolába jelentkező fiataloknak szervez Gólyatábort a Kamasz Egyesület 2010. augusztus 02. és 2010. augusztus 08. között Klárafalván (Petőfi u. 129.). A tábor költsége: 5.000 Ft, amely tartalmazza a program, a szállás és az étkezés költségeit. Jelentkezni lehet a kamasz.egyesulet@gmail.com. Határidő: 2010. július 15. Bővebb információ kérhető a 20/775-3425-ös telefonszámon Kósa Lászlótól, az egyesület elnökétől.

2010. május 5-én 16 órakor a Móravárosi Templom Közösségi Házában Serra-gyűlés lesz. Vendégünk lesz Dr. Laurinyecz Mihály kanonok szeged-tarjánvárosi plébános atya. Minden érdeklődőt szeretettel vár a Serra!

Böjte Csaba atya kezdeményezésére indult el a www.ilyenazenpapom.hu világhálós oldal. Itt a hívek kifejezhetik szolidaritásukat a papság mellett, ellensúlyozandó a médiából hallható sok negatív hírt. Az interaktív oldalon leírhatjuk gondolatainkat és szavazhatunk is arra, hogy milyennek ismertük meg papjainkat.

Megjelent az „Amint az Atya szeret engem – Gondolatok a Papság Évére” című könyv első része. A kiváló összeállítás a papságról szóló idézeteket tartalmaz: a Szentírásból, szentektől, nagy pápáktól, teológusoktól, gondolkodóktól, lelkipásztoroktól. „A kötet négy egységben tekinti át a papi élet alapvető vonásait: a lét; a cselekvés; a kihívások; a távlatok. A húsvétra megjelent első kötet az első két fejezetet tartalmazza.” Kapható a szegedi Korda könyvesboltban (Aradi vértanúk tere-Zrínyi utca).

Április 30-án pénteken tartották Bujdosó Balázs amatőr festő kiállításának megnyitóját Orosházán a Petőfi Sándor Művelődési Központban. A művész, akinek képei már külföldi tárlatokon is sikeresen szerepeltek, a Szegedi Fegyház és Börtön egyik fogvatartottja. A megnyitón részt vett Kovács Tibor börtönlelkész atya Matovics Csaba alezredes, a szegedi Fegyház és Börtön parancsnokának helyettese. A kiállítás május 14-ig tekinthető meg.

Orgonahangverseny lesz a Szegedi Székesegyházban május 5-én, szerdán 19 órakor. Orgonán játszik: Csanádi László DLA orgonaművész, közreműködik: D. Szécsi Edit énekművész. A műsorban Vivaldi, Bach, Liszt, és Mozart művek szerepelnek.

Default thumbnail
Előző sztori

Névforduló: a cárnő, az orvos és a vasfüggöny

Default thumbnail
Következő sztori

Kezdődik a déli klinika központhoz kapcsolódó közműfejlesztés

Legutóbbi hasonló cikkek