Sport

Vízilabda: a Vasas nyerte az első elődöntőt a Szeged Beton ellen

Vízilabda: a Vasas nyerte az első elődöntőt a Szeged Beton ellen

2010. április 24., szombat
Vízilabda: a Vasas nyerte az első elődöntőt a Szeged Beton ellen

A Szeged Beton együttese 7-5-re kikapott a Vasas otthonában a férfi vízilabda ob I. első elődöntőjében. Folytatás szerdán az újszegedi sportuszodában.

A Szeged Beton ob I-es vízilabdacsapata az első elődöntő mérkőzést Budapesten játszotta, a Vasas otthonában. Az alapszakaszban, hatalmas meglepetésre a szegediek nyertek a fővárosban. Mivel hazai pályán döntetlent játszott a két gárda, ezért az elődöntőt 4:1-es pontaránnyal kezdhette a Beton. A döntőbe az a csapat jut be, amelyik eléri a 10 pontot. Mindkét együttesnek óriási volt a tét, a Vasasnak létkérdés volt a felzárkózás, míg a Beton győzelem esetén már fél lábbal a döntőbe érezhette volna magát. A hatalmas küzdelemben a szegedi gárda ismét nagy gondot fordított a védekezésre, de a Vasas erre felkészült és az első negyedben már két góllal vezetett. Az első félidőben a Beton mindössze egy gólt lőtt, míg a Vasas hatot. Az ötgólos hátrány azt jelentette, hogy a Szeged csak nagyon bravúros játékkal nyerhette volna meg a meccset. Megpróbált mindent a vendég gárda, és győzött is a harmadik nyolc percben 3-1-re, majd a befejező játékrészben 1-0-ra, de mindez csak a felzárkózáshoz volt elegendő. A Vasas megnyerte az első elődöntőt és kiegyenlített. Folytatás szerdán az újszegedi sportuszodában.

Vízilabda ob I., elődöntő, 1. mérkőzés

Vasas Plaket - Szeged Beton 7-5 (2-0, 4-1, 1-3, 0-1)

Budapest, 300 néző. Vezette: Juhász, Petik.

Vasas:

Nagy V. - Varga Dániel 3, Varga Dénes 1, Kis G. 1, Kovács, Hosnyánszky, Decker.

Csere:

Létay 1, Fülöp 1, Katonás, Vörös, Takács, Hőna.

Edző:

Földi László.

Szeged Beton:

Baksa - Molnár 3, Juhász, Vindisch 1, Komlósi, Somogyi, Lehmann.

Csere:

Török 1, Varga, Busila, Ágner, Komlósi, Kayes, Somogyi.

Edző:

Kásás Zoltán.

Gól -emberelőnyből:

5/1 ill. 7/1.

Ötméteresből:

1/1 ill. 1/1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.