Tarjáni Húsvét: ezrek ünnepeltek + FOTÓK + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Kothencz János Tarjáni Önkéntes Kör által a tarjáni lakosok számára szervezett húsvéti ünnepen a városrész sok lakója – közel 3000 fő – tapasztalhatta meg szombat délután, milyen az, amikor együtt és egymásért vannak az itt élők. A programok vasárnap is folytatódnak.

A Tarjáni Önkéntes Kör szombati megmozdulásán ismét sok rászoruló érezhette meg a segítő szándékot, mellyel Kothencz János, Bodó Imre, a körzet országgyűlési képviselőjelölte és Magyar Anna megyei közgyűlési elnök fordult feléjük. Szükség is van erre, hiszen ahogy többen is megfogalmazták, ez a városrész az, ahol szinte mélyszegénységben élnek az emberek.

„Hiába a panelprogram, az itt élők gondjai ezzel nem csökkennek” – jelentette ki az egybegyűlteknek Bodó Imre. „Az, hogy itt együtt vagyunk, és akarunk is tenni a jövőért, az emberekért, megmutatta nekem, van még ennek az országnak jövője.”

A rászorulókat a Tarjáni Karácsonyhoz hasonlóan ismét vendégül látták egytálétellel, a gyermekeket ingyen vattacukorral kínálták, és lehetőség nyílt ruhaadományok átvételére is.

„Ne a szélsőséges hangokra legyünk most nyitottak, ne az elmúlt nyolc év látványberuházásait tekintsük követendőnek, hanem mindig azokra gondoljunk, akik tesznek is valamit az itt élőkért, a tarjániakért” – mondta Kothencz János, a TÖK vezetője. „És ha innen hazamentek, vigyétek magatokkal a következő hét házi feledatát: mindenki menjen el szavazni, és válassza az igazi embereket, a tenni akarókat, azokat, akik lehetővé teszik, hogy kiemelkedhessünk a mélyszegénységből.”

Vasárnap 16 órakor a Csillag téren ismét szeretettel látják a tarjáni lakosokat, ahol istentiszteletet tartanak, és szeretetvendégséggel várják az érdeklődőket.

no images were found

Hallgassa meg Kothencz Jánossal készített hanganyagunkat!

no images were found

Előző sztori

Zsombón lovas nappal köszöntötték a tavaszt + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: FK-győzelem – jöhetnek a rangadók