Orbán: Szeged is csatlakozzon a nemzeti egységhez! + HANG

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Fidesz miniszterelnök-jelöltje a mai nap folyamán Szegedre látogatott. Egy Kárász utcai kávézóban rövid megbeszélést folytatott a helyi országgyűlési képviselőjelöltekkel, majd gyalogosan indult el a párt irodájáig. Útközben több járókelővel is kezet fogott, és néhány szót is váltott, illetve hosszabban beszélgetett szurkolókkal is, akik egy kék-fekete színű Szeged-sálat ajándékoztak neki. Orbán Viktor reményét fejezte ki, hogy fognak még egy első osztályú Szeged-Fehérvár focimeccsen drukkolni.

A Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje miután kilépett a kávézóból, hangos taps köszöntötte, majd a Kárász utcán a Dugonics tér felől gyalog sétált át a Fidesz Viktor Hugo utcai székházába. Több helyi lakossal elbeszélgetett, osztott autogramot, sőt a helyi futballszurkolóktól kapott ajándéksállal a kezében még régi fociélményekről is diskurált.

Szurkolók és Orbán közös emlékei

„Maguk még élnek ezek szerint” – mondta mosolyogva Orbán a futballszurkolók felé, akik egy kék-fekete szurkolói Szeged sálat adtak ajándékba az elnöknek, és bizakodva jegyezték meg: remélik lesz újra Szeged – Fehérvár 2-2-es mérkőzés. „Amikor a Máv Előrébe játszottam NB I-ben, akkor a maguk csapata is elsőosztályú volt, és izgalmas kiesési rangadókat vívtunk, sőt volt egy olyan játékosunk, aki önöknél és nálunk is játszott” – emlékezett vissza a ’sportos’ múltra a politikus. „Igen, a ’Deka’, Deák Feri” – mondták szinte egyszerre.

Nincsenek előre kiosztott pozíciók

Újságíró kérdésre, miszerint mi igaz a kiszivárgott miniszteri, kormányzati pozíciókból, azt válaszolta, hogy senkit semmire nem nevezett még ki. „Szeretném, ha Magyarországon minden választópolgár érezné, hogy az ő szava számít, és egy leendő kormány nem teheti meg, hogy még mielőtt eldőltek volna azok a kérdések, amiket az embereknek kell eldönteni, már előreszaladva intézkedéseket tesz” – emelte ki, hozzátéve, hogy azért is volt kudarcos az elmúlt nyolc év, mert az embereknek hátat fordítva működött a politika. „A leghatározottabban cáfolok minden olyan találgatást, ami arról szól, hogy kormánytagokat neveztük volna ki, és formalitás lenne csak a második forduló. A második forduló eredményétől nagyban függ az, hogy milyen kormány lesz.”

Formálódóban a nemzeti egység

„A szegedi szavazóknak azt üzenem, hogy ne hagyják kiénekelni a sajtot a szájukból, semmi nem dőlt még el, minden nyitott kérdés, rajtuk áll, hogy merre fordul a város jövője. Szeretném, ha Szeged is csatlakozna a nemzeti egységhez. Az első forduló tétje az irány volt. A második fordulóé pedig a nagy nemzeti egység megteremtése, a felhatalmazás mértéke, hiszen egy nagy nemzeti egység van formálódóban, Szeged legyen ennek a része” – tette világossá Orbán, aki a Fidesz-székházba ment a rövid séta után, majd délután Makóra utazott.

Hallgassa meg Orbán Viktor nyilatkozatát az új kormányról és a szegedieknek szóló üzenetét! orban_viktor_szeged07_gsOrbán Viktor a szegedi futballszurkolókkal

A SZEGEDma.hu interjút készített Orbán Viktorral, amit szombat reggel olvashatnak.

Default thumbnail
Előző sztori

„Kampányátadó” a nemzeti gyásznapon? (FRISSÍTVE)

Default thumbnail
Következő sztori

A Gyurcsány-éra nyögvenyelős vége

Legutóbbi hasonló cikkek