Közélet

Századvég: Orbán a legnépszerűbb, Bokros a legelutasítottabb

Századvég: Orbán a legnépszerűbb, Bokros a legelutasítottabb

2010. április 1., csütörtök
Századvég: Orbán a legnépszerűbb, Bokros a legelutasítottabb

A választók, a miniszterelnök-jelöltek közül Orbán Viktort ítélik meg a legkedvezőbben, míg az elutasítottság kérdésében a legtöbben Bokros Lajost nevezték meg – derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felméréséből.

Majdnem minden második megkérdezett (47%) vélekedik kedvezően

Orbán Viktorról

. A Fidesz elnökét az MDF miniszterelnök-jelöltje,

Bokros Lajos

követi (26%), akiről közel kétszer annyian vélekednek pozitívan, mint a szocialista

Mesterházy Attiláról

(15%). Az elutasítottság kérdésében a legtöbben Bokros Lajost nevezték meg. A Horn-kormány pénzügyminiszterét a választópolgárok 54 százaléka kedvezőtlenül ítéli meg, míg Mesterházy Attilát a válaszadók közel fele (48%) utasítja el. A sort Orbán Viktor zárja (34%). Amennyiben a választópolgárok közvetlenül választhatnának miniszterelnököt, akkor a megkérdezettek 43 százaléka Orbán Viktorra voksolna. Mesterházy Attilának és Bokros Lajosnak a választók 14-14 százaléka szavazna bizalmat, míg Vona Gábort, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét a megkérdezettek mindössze 4 százaléka támogatná a kormányfői pozíció megszerzésében.

További részleteket a Századvég Alapítvány honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.