Századvég: Orbán a legnépszerűbb, Bokros a legelutasítottabb

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A választók, a miniszterelnök-jelöltek közül Orbán Viktort ítélik meg a legkedvezőbben, míg az elutasítottság kérdésében a legtöbben Bokros Lajost nevezték meg – derül ki a Századvég Alapítvány legfrissebb felméréséből.

Majdnem minden második megkérdezett (47%) vélekedik kedvezően Orbán Viktorról. A Fidesz elnökét az MDF miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos követi (26%), akiről közel kétszer annyian vélekednek pozitívan, mint a szocialista Mesterházy Attiláról (15%). Az elutasítottság kérdésében a legtöbben Bokros Lajost nevezték meg. A Horn-kormány pénzügyminiszterét a választópolgárok 54 százaléka kedvezőtlenül ítéli meg, míg Mesterházy Attilát a válaszadók közel fele (48%) utasítja el. A sort Orbán Viktor zárja (34%). Amennyiben a választópolgárok közvetlenül választhatnának miniszterelnököt, akkor a megkérdezettek 43 százaléka Orbán Viktorra voksolna. Mesterházy Attilának és Bokros Lajosnak a választók 14-14 százaléka szavazna bizalmat, míg Vona Gábort, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét a megkérdezettek mindössze 4 százaléka támogatná a kormányfői pozíció megszerzésében.

További részleteket a Századvég Alapítvány honlapján olvashat.

Default thumbnail
Előző sztori

Kék hírek: rendőrkézen a baksi betörőpáros

Default thumbnail
Következő sztori

Vandalizmus: kettétört életek

Legutóbbi hasonló cikkek

Készüljön az őszi napokra!

A meteorológiai nyár augusztus 31-én ért végett. A sárguló levelek visszavonhatatlanul az ősz eljövetelét jelzik. Képgalériánkban…