Péntek: Zorán az IH-ban

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Zoránt, a legendás énekest, megszokott kísérőzenekarával hallhatjuk péntek este az IH-ban. Szegedért Alapítvány 2010. évi díjazottjai könyveket fogadnak örökbe a Somogyiban, bűvész-est lesz a Reökben, a Szegedi Csillagvizsgálóban kiselőadásokra és távcsöves bemutatókra várják a kicsiket és nagyokat. Kovács Zoltán Emlékestet rendeznek a Piarista Gimnáziumban, a Sportcsarnokban pedig a Catherine Gallagher’s Irish Dance Experience előadása látható a Tánc világnapja alkalmából.

Színielőadások és bábszínház

A Nagyszínházban pénteken 19 órakor Verdi: Álarcosbál (Kazinczy Ferenc bérlet).

A Kisszínházban pénteken 19 órakor Molnár Ferenc: Liliom – Egy csirkefogó élete és halála – külvárosi legenda hét képben (Nemzeti Premier 2. bérlet).

A Millenniumi Kávéházban pénteken 18 órakor Rögtönzések Színháza a Lakmusz – playback színházi előadás.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében pénteken délelőtt 10 órakor Csipkerózsika (Kerekerdő bérlet), délután 14.30-kor A kis Mukk (3 kívánság bérlet).

Zorán koncert az IH-ban

Az IH Rendezvényközpontban pénteken 19 órakor Zorán koncert. A legendás énekest megszokott kísérőzenekarával hallhatjuk. A koncert dalai felelevenítik egész pályafutását, a Metro korszaktól a legújabb szerzeményekig. Elhangzik számtalan jól ismert Zorán dal, amiket rajongói néma áhítattal hallgatnak, vagy lelkesen együtt énekelnek a művésszel minden koncerten.

A Somogyi-könyvtár programjai

A Somogyi-könyvtár I. emeleti folyóirat-olvasótermében péntek délután 17 órai kezdettel a Szegedért Alapítvány 2010. évi díjazottjai: Olasz Sándor főszerkesztő, irodalomtörténész, Szirtesi Zoltán háziorvos, roma érdekvédő, Szabó Gábor fizikus, akadémikus és Vajda Júlia operaénekes fogadnak örökbe egy-egy könyvritkaságot a Somogyi-könyvtár gyűjteményéből. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A Csillag téri fiókkönyvtárban pénteken 16 órakor a Kiscsillagok gyermekklubban meseolvasás és diafilmvetítés lesz.

Az Északvárosi fiókkönyvtárban pénteken 16 órakor a Mesekuckóba várják a meseszerető gyerekeket.

Könyvvásár lesz Rókuson: egyet fizet, kettőt vihet! Féláron kínálják a fölöslegessé vált könyveket a Somogyi-könyvtár Rókusi fiókkönyvtárában (Vértói út 5.). Április 23-30-ig (péntektől péntekig) egy könyv áráért két kötetet választhatnak az érdeklődők. A könyvek párját 20, 50 és 100 forintért vihetik haza a vásárlók.

Bűvész-est a Reökben

A Reök Palotában pénteken 19 órakor Szegedi Attila bűvész-estje lesz. A Reök Toulouse-Lautrec kiállításának három nagy tematikája közül az egyik legjelentősebb a cirkusz világát ábrázoló sorozat. A művész lovak, bohócok és artisták iránti szenvedélyét mutatja be a huszonkét alkotás. A tárlat kiegészítő programjaként Szegedi Attila bűvész varázsolja el a közönséget izgalmas trükkjeivel. A program tárlatjeggyel látogatható.

Közéleti Kávéház

A Honvéd-téri templom gyülekezeti termében pénteken 17 órakor Publik Antal – az élsportoló előadóművész. Házigazda: Kereskényi Sándor református lelkipásztor.

A Szegedi Kereskedelmi, Közgazdasági és Vendéglátóipari Szakképző Iskola Kőrösy József Tagintézményében (Stefánia u.14.) pénteken 18 órakor Sindely Pál: Tanári emléktöredékek vonzásában – a Kőrösy József Szakközépiskolában eltöltött évtizedek – könyvbemutató. Beszélgetőtárs: Tandi Lajos újságíró, a Szeged folyóirat főszerkesztője.

Egyetemi Tavasz a Csillagvizsgálóban

A Szegedi Csillagvizsgálóban (Kertész utca) pénteken 19 órától kiselőadások és távcsöves bemutatók az SZTE TTIK Kísérleti Fizikai Tanszék szervezésében. Belépőjegy gyerekek és nyugdíjasok részére 200 Ft, felnőttek részére 300 Ft, az SZTE hallgatóinak és oktatóinak ingyenes.

Kovács Zoltán Emlékest

A Cuháré Kulturális Közhasznú Egyesület pénteken 19 órai kezdettel a Dugonics András Piarista Gimnázium dísztermében megrendezi a IV. Kovács Zoltán Emlékestet. Az egyesület az est bevételét a Kovács Zoltán által alapított Korinda Zenekarnak ajánlja fel. Az est fellépői az ismert szegedi és környékbeli népzenei és néptánc együttesek. A műsor után táncház lesz hajnalig. Belépő 600 Ft, jegyek a helyszínen kaphatók! Helyfoglalás érkezési sorrendben. Részletek a www.cuhare.hu oldalon.

The Irish Dance Experience

A Városi Sportcsarnokban pénteken 19 órakor a Catherine Gallagher’s Irish Dance Experience előadása, a Tánc világnapja alkalmából. A The Irish Dance Experience az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher. A gyönyörű jelmezek, az élőzene, valamint a látványos díszlet fokozzák az élményt, aminek részesei lehetünk az előadáson.

A mozik pénteki műsorai

A Grand Caféban pénteken:

13 órakor: Szümposion – a legendás Új Symposion vajdasági folyóiratra emlékeznek. 2. nap. Részletes program a www.grandcafe.szeged.hu oldalon.

19 órakor: A Faun labirintusa – feliratos, mexikói-spanyol-amerikai film, rendező: Guillermo Del Toro.

21 órakor: Farkasember – feliratos, angol-amerikai film, rendező: Joe Johnston.

A Belvárosi mozi pénteki műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

15.30-kor és 20 órakor: A titánok harca 3D – színes, szinkronizált amerikai akció, fantasy. Rendező: Louis Leterrier.

17.45-kor: 9 – színes, feliratos amerikai animációs fantasy, rendező: Shane Acker.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 18.15-kor: Coco Chanel és Igor Stravinsky – Egy titkos szerelem – színes, feliratos francia romantikus dráma, rendező: Jan Kounen.

20.30-kor: 9 – színes, feliratos amerikai animációs fantasy, rendező: Shane Acker.

Csőke József terem:

16.15-kor és 18.30-kor: Mindenki megvan – színes feliratos amerikai dráma, rendező: Kirk Jones.

20.45-kor: Szeszélyes szőke – színes, feliratos portugál-spanyol-francia vígjáték, rendező: Manoel de Oliveira.

Péntek esti bulik

A Millenniumi Kávéházban pénteken 20 órakor Salsa és más latin táncok estje Rakonczai László szervezésében.

A JATE Klubban pénteken 22 órakor pénTRACK. Unicum akció! Házigazda: Dj. Varga B. Éjfélig a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban pénteken 22 órakor Diszkóláz – Lemezlovas: Novák.

Az Afrika Cafe-ban péntek este Electric Music Party.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban péntek este Retró megamix party.

A Fészek Klubban pénteken 19.30-kor Metallicum,Woodspoon.

A Garaboncziás Borozóban pénteken 19 órakor Dept of desecration, Sollen,Keeper of Dreams, Touch of death.

Előző sztori

Új gazdaságról, új energiapolitikáról Szegeden

Következő sztori

Együtt edzett a Szedeák a piaristás diákokkal