Közélet

Orbán: megszületett a nemzeti együttműködés rendszere

Orbán: megszületett a nemzeti együttműködés rendszere

2010. április 25., vasárnap
Orbán: megszületett a nemzeti együttműködés rendszere

A 2010-es parlamenti választás második fordulója után a Fidesz-KDNP szimpatizánsai a Vörösmarty téren gyűltek össze, ahol Orbán Viktor, a párt elnöke mondott ünnepi beszédet 21 óra után néhány perccel.

„A mai oxigénpalack nélküli csúcstámadás sikerült. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség és a KDNP a magyar Parlament mandátumainak 68%-át szerezte meg” – kezdte beszédét

Orbán Viktor,

a Fidesz elnöke, miniszterelnök-jelölt, majd hozzátette, hogy a csúcsra a mai napon Magyarország ért fel. „Ez világsiker, magyar világsiker. A szabad világ országai elszoktak már attól, hogy lehet olyan széles nemzeti egységet létrehozni, mint itt. Ma forradalom történt a szavazófülkékben. A mai napon a magyarok bebizonyították, hogy van értelme hinni a demokráciában, mert demokratikus keretek közt olyan változást tudtunk véghez vinni, amit más korokban csak a forradalmak” – emelte ki Orbán. Az elnök szerint az elmúlt évek tanulsága az is, hogy rendszert váltani nem lehet, rendszert csak megdönteni lehet, megdönteni és újat alapítani. „Ma a magyarok rendszert buktattak, a hatalommal visszaélő oligarchákét, és megalapították a nemzeti együttműködés rendszerét” – hangsúlyozta a miniszterelnök-jelölt. „Mától a magyar emberek érdeke az első, ez a nemzeti együttműködés rendszere. Ennek természetesen részesei a határon túl élő magyarok is” – tette hozzá. „Új szabályok alapján működik majd az ország, és az állam feladata lesz a szabályok betartása. A magánérdekek ideje lejárt. A nemzeti együttműködés rendszerében a győztesnek nem igaza van, hanem feladata. Az most a feladat, hogy a világra szóló győzelem lendületével megkezdjük a felelősség megállapítását, az újjáépítést. Azt üzenjük az ország polgárainak: Vincit voluntas tua. Győzedelmeskedjék hát a te akaratod!” – így Orbán Viktor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.