Nyelvtörvény, avagy mit ér az ember, ha magyar? – Szomotoron

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

2010. április 17-én, Szomotoron is teltház előtt zajlott a “Nyelvtörvény, avagy mit ér az ember, ha magyar?” című zenés műsor – adja hírül a FelvidékMa hírportál.

Már jóval a kezdés előtt megtelt a kultúrház terme, beleértve az utólag elhelyezett pótülőhelyeket is, így a közvetlenül a kezdés előtt érkezőknek már állniuk kellett. Benkő Géza színművész rövid előszavában bemutatta a parlamenti listán szereplő megjelent jelölteket, s közülük Pásztor István, parlamenti képviselő, a tőketerebesi járásban az MKP listavezetője köszöntötte a közönséget: „Nagy pillanat, történelmi esemény előtt állunk. Ha megértjük június 12. jelentőségét, megtesszük azt, amit vár tőlünk! Elmegyünk választani és a Magyar Koalíció Pártját – a hűség és az egység pártját választjuk! “
Az üdvözlő szöveg után Benkő Géza színművész előadta a többleveles, humoros képzeletbeli levelezését a miniszterelnökkel, felderítve a bodrogközi közönséget. Vadkerti Imre és Derzsi György kellemes hangja pedig énekre fakasztotta az egybegyűlteket. A hangulat az Európa című Varga Miklós-dalnál és a Honfoglalás című Koltay-dalnál csúcsosodott ki teljesen.
Az est és a rendezvény színvonalát és hangulatát Fodor Zsóka magyarországi színművésznő, mindenki „Magdi anyusa” félórás műsora tette még színesebbé. A művésznő olyan fergeteges műsorral, humorkavalkáddal kápráztatta el a nézőit, amit bizony ritkán lát az itteni ember. A vég nélküli poénokat ráadás is követte, mindenki nagy örömére.
A műsor sikerét a közönség többszöri állótapsa igazolta legjobban, alátámasztva azt, hogy mennyire jól döntött az, aki még a választás előtt, de már annak jegyében eljött.

Előző sztori

Színház: Hajrá Verdi! + HANG

Következő sztori

Kedden este Orbán Viktor-interjú Közéleti Figyelőben