Vélemény

Most vasárnap, újra

Most vasárnap, újra

2010. április 22., csütörtök
Most vasárnap, újra

Most itt a lehetőség: a Fidesz-KDNP-nek önmagában lehet kétharmados többsége. Annak a pártszövetségnek, melyet még Bajnai Gordon átmeneti miniszterelnök is demokratikusnak nevezett. (Persze a kijelentést gyengíti egyrészt a nyilatkozó személye, másrészt az, hogy Bajnai nemcsak a Fideszt, de az MSZP-t is demokratikusnak nevezte…)

Akadályozzuk meg Orbán Viktor és a szélsőjobb tejhatalmát – harsogta az MSZP propagandagépezete még a választások első fordulója előtt. Ez alatt, mint kifejtették, azt értették: a Fidesznek ne lehessen a Jobbikkal kétharmados többsége. (Az a legkevésbé sem zavarta a szocialistákat, hogy miközben ők kormányzati pozícióban sem tettek semmit mondjuk a jogerős bírósági ítélettel betiltott Magyar Gárda illegális masírozásai ellen, aközben a Fidesz teljességgel kizárta az együttműködés lehetőségét a radikális párttal, és kormányra kerülvén a jog eszközeivel való fellépést ígérte a törvénysértésekkel szemben.) Most itt a lehetőség: a Fidesz-KDNP-nek önmagában lehet kétharmados többsége. Annak a pártszövetségnek, melyet még Bajnai Gordon átmeneti miniszterelnök is demokratikusnak nevezett. (Persze a kijelentést gyengíti egyrészt a nyilatkozó személye, másrészt az, hogy Bajnai nemcsak a Fideszt, de az MSZP-t is demokratikusnak nevezte…) De most kibújt a szög a zsákból. A demokráciáért olyannyira aggódó, egykori kommunista főcenzor által vezetett MSZP – mely épp logója és neve újbóli megváltoztatásán töpreng – most már a Fidesz-KDNP kétharmada miatt aggódik. Vagyis azért dolgozik, hogy a jobbközép pártszövetségnek egyedül ne, hanem mondjuk a Jobbikkal vagy az LMP-vel együtt lehessen csak kétharmada. Vajon miért? Csak nem abban bíznak, hogy mondjuk a bűncselekmények szocialista gyanúsítottjai mondjuk a nemzetiradikálisok szavazatainak segítségével úszhatnák meg mentelmi joguk felfüggesztését, s így a jogszerű felelősségre vonást? Egy valamiben már csak az elmúlt nyolc év tapasztalatai alapján is biztosak lehetünk. Ha a szocialisták valamit nagyon nem akarnak, az nem válhat az ország kárára. A felmérések szerint az emberek többsége szerencsére abban bízik, meglesz a Fidesz-KDNP kétharmada. Akinek elege van az elmúlt évek népnyúzásából, aki valódi változást és elszámoltatást akar, annak nem kérdés, mit tegyen április 25-én.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.