Labdarúgás: nem vallott szégyent a megyei U23 + HANG, FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Barátságos, hírverő futballmérkőzésen csapott össze Kisteleken a Csongrád megyei U23-as gárda és az NB II-es ligaválogatott. A derbit online közvetítettük!


Barátságos labdarúgó-mérkőzésen:

Csongrád megyei U23 – NB II-es ligaválogatott 0-4 (0-3). Kistelek, 400 néző, vezette: Fajkusz G.
Csongrád megyei U23: Czirják T. – Rakonczai Z., Tóth I., Boldog G., Bitó A., Csák Z., Orosz Á., Nagy N., Nagy A., Huszárik Zs., Végh A. Cserék: Udvari T. (kapus), Hegyesi Zs., Szigeti T., Bitó R., Vastag B. Edzők: Kolozsvári János, Tóth Ákos.
NB II-es ligaválogatott: Sztankó G. – Fülöp N., Dancs R., Pölöskei P., Ferencz D., Kovács Z., Kollár D., Hegedűs Cs., Horváth D., Jeremiás G., Gulyás M. Cserék: Somodi B. (kapus), Szamosszegi G., Csikós S., Bitó R., Balázs J., Folmer K. Edző: Mátyus János.
Gólszerzők: Kollár D. (7′), Fülöp N. (19′, 87′), Pölöskei P. (31′).

90. perc: Gyakorlatilag hosszabbítás nélkül fújta le a barátságos meccset a játékvezető. Az U23-as megyei válogatottunk közös edzés nélkül is remekül helytállt a több korábbi élvonalbeli futballistát felvonultató NB II-es ligaválogatott ellen. A sportág népszerűsítését remekül szolgálta a látványos, jó iramú, szórakoztató mérkőzés.
87. perc: GÓÓÓL! De nem azon az oldalon, ahol igazán szerettük volna. Történt, hogy Fülöp Noel közeli lövését még bravúrral szögletre mentette Udvari, ám jött a sarokrúgás, melyet kavarodás követett. Ismét Fülöp eszmélt először, s a lábak között 13 méterről okosan és ügyesen csavart a jobb alsóba; 0-4!
83. perc: Harcos mezőnyjátékot hoz a meccs vége, a megyeválogatott becsülettel küzd a szépítő találatért. Úgy érezni, lehet is egy gól a csapatban, de már nem sok idő van arra, hogy ki is jöjjön a “hazaiakból”. Egyelőre szögletekig jutnak a srácok.
76. perc: Ezúttal Udvarinak kellett közbeavatkoznia a túloldalon, de ő is résen volt, s Balázs József közeli perdítését lábbal mentette.
74. perc: Végh Ariel igen aktív, nehezen tudják tartani a védők. Három alkalommal is csak szabálytalanul tudták megállítani. A harmadik esetet követően klubtársa, Huszárik Zsolt 23-24 méterről élésen küldte kapura a szabadrúgást, de Somodi ismét a helyén volt.
67. perc: A két kapu között folyik a játék az utóbbi percekben, de az iramra, a küzdelemre továbbra sem lehet panasz. Követhetetlenné váltak viszont a cserék, hiszen többen visszatértek a pályára azok közül, akik korábban távoztak. A kisteleki Bitó Róbert pedig mindkét kispad bizalmát élvezi, hiszen immár megyei mezben tűnik föl.
60. perc: Ismét az U23-asok, s megint egy szegedi fiúnak tapsolhattunk! Végh Ariel, a Volán támadója ballal, 23 méterről vágott kapura egy szabadrúgást, ám az erős lövés a kapu közepébe tartott, így Somodi magabiztosan hárított.
58. perc: Feljegyezhettük végre a megyei válogatott első hatalmas helyzetét. Csák Zoltán cselezte be magát a büntetőterületen belülre, volt egy méter előnye, de beérték, s oldalról becsúszva elpöckölték előle a játékszert. Érkezett azonban a második hullámban a SZVSE-s Hegyesi Zsolt, s remek helyzetfelismeréssel kapura zúdította a labdát – Somodi Bencének minden tudására szüksége volt, hogy ki tudja tolni a löketet a jobb fölsőből.
55. perc: Egy biztos: nem döntött rosszul, aki kilátogatott Kistelekre szerda délután, a labdarúgás igazi ünnepe ez, nagyszerű hírverő mérkőzés. Nyílt sisakos a küzdelem, de ebben a félidőben még nem zörögtek a hálók. Közben kiderítettük az NB II-esek valamennyi cseréjét: a kapuban Sztankó helyett Somodi B. folytatja, míg a mezőnyjátékosok közül Pölöskei, Ferencz, Kovács, Kollár és Jeremiás fejezte be mára a játékot, s Szamosszegi G., Bitó R., Folmer K., Balázs J., valamint Csikós S. lépett a zöld gyepre.
50. perc: Továbbra is jó iramú a játék. Dancs Roland lövését bemutatkozásként magabiztosan védte Udvari.
46. perc: A szünetben tömeges cserék történtek a megyei gárdában. A kapuban Udvari Tamás, a SZVSE-Gyálarét üdvöskéje váltotta Czirjákot. A mezőnybéli változtatásokat is sikerült összegezni: Huszárik, Boldog és Bitó A. nem jött ki az öltözőből, a helyükre Szigeti T., Hegyesi Zs. és Vastag B. állt be. Az NB II-esek mestere is több helyen frissített, hamarosan azokról is beszámolunk.

45. perc: A félidő hajráját meghúzta Tóth Ákos és Kolozsvári János csapata, de nem tudott igazán veszélyes helyzetet kidolgozni Sztankó kapuja előtt. Kis pihenőre vonultak a felek.
39. perc: Megint Pölöskei veszélyeztetett, jobb oldalról leadott lövését a léc alól tolta ki bravúrral a Tisza Volán SC Szeged tehetséges hálóőre, Czirják Tamás.
31. perc: GÓÓÓL! Itt a harmadik találat, de ezt sem mi szereztük… Hiába vette át megint az irányítást a megyeválogatott, hiába kombinált ügyesen a tizenhatosig, egy ellentámadásból újabb gólt kapott. Egy magas ívű beadás Pölöskei Pétert találta meg egyedül kapunktól 6-7 méterre, a most a REAC-ban futballozó 21 éves játékos köszönte szépen, hogy senki sem zavarta, s életerős fejessel vette be Czirják kapuját; 0-3! Pölöskeire egyébként a Haladásból és a Fradiból is emlékezhetnek a focibarátok, jelenleg kölcsönben van Rákospalotán.
26. perc: Egy hazaadásnál hatalmasat hibázott Sztankó Gábor, a vendégek kapusa, óriási lyukat rúgott, de mielőtt nagyobb bajba került volna, néhány lépést hátraszaladva menteni tudott.
25. perc: Pölöskei Péter viharzott végig a jobb oldalon, de sikerült szögletre menteni a Csongrád megyei védelemnek.
19. perc: GÓÓÓL! Megduplázták előnyüket a Mátyus-legények. Az utóbbi percekben átvette az irányítást a megyeválogatott, nagy iramot igyekezett diktálni, de végül beleszaladt a késbe. Történt, hogy labdát veszítettünk saját térfelünk közepén, a vendégek pedig a jobb szárnyon mentek át gyors ellencsapásba. Fülöp Noel, a Szigetszentmiklós korábban a Fradit erősítő futballistája megverte védőjét, majd a kimozduló Czirják mellett a hosszúba lőtt; 0-2!
13. perc: Néha a szépségbe halnak bele a fiúk a pályán! Nagyszerű megoldásokat láthat a közönség, de ahogy várható volt, célfutballról szó sincs. Az NB II-esek Kollár mozgékonyságára építenek, a 22 éves tatabányai játékos rendre kiváló ütemben mozdul be a 40, 50, 60 méteres labdákra. A mieink is igyekeznek becsülettel, de nagyobb helyzetet egyelőre nem tudtak kialakítani.
7. perc: GÓÓÓL! Az első percek nyílt sisakos, küzdelmes játéka után némiképp váratlanul vezetést szereztek az NB II-esek. Kollár Dániel kapott egy remek, hosszú indítást a bal oldalon, átemelte védőjét, majd jobbal, droppból, mintegy 10-11 méterről Czirják Tamás kapujába bombázott; 0-1!
1. perc: A mi fiaink kék-fehérben, a vendégek piros-fehér-zöld nemzeti szerelésben vágtak neki a ütközetnek. A korai időpont ellenére is sokan kíváncsiak a meccsre, lehet vagy 3-400 néző Kisteleken. Illusztris vendégeket is felfedezhetünk a tömegben, így Vincze László országgyűlési képviselőt, Nagy Sándor országgyűlési képviselőt, a város polgármesterét, Magyar Annát, a megyei közgyűlés elnökét és B. Nagy László országgyűlési képviselőjelöltet.

15.55: Olvasóink a vendégek sikerét várják a gálamérkőzésen. 50% szavazott úgy, hogy az NB II-esek fognak győzni, 19% tippelt döntetlent, 31% pedig a Csongrád megyei fiatalok győzelme mellett tette le voksát. Két órán belül kiderül, kinek volt igaza.

A találkozóról szóló beharangozónkat a két együttes keretével együtt itt olvashatják el.


Hallgassa meg Kolozsvári Jánossal készült hanganyagunkat!


Hallgassa meg Sahin-Tóth Dezsővel készült hanganyagunkat!

Default thumbnail
Előző sztori

Kupadöntőt játszik a hétvégén a Pick

Következő sztori

Szimulációs ENSZ-konferencia Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek