Közélet

Kozma Józsefet elmarasztalta a választási bizottság

Kozma Józsefet elmarasztalta a választási bizottság

2010. április 6., kedd
Kozma Józsefet elmarasztalta a választási bizottság

A helyi választási bizottság jogerős döntése szerint sérült a jelöltek közötti esélyegyenlőség alapelve, amikor a Csongrád megyei 2-es számú választókörzetben induló Kozma József (MSZP) a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács (DARFT) elnökeként nyilatkozva egy helyi kereskedelmi rádióban sugárzott PR-riportokban mutatta be a régió uniós fejlesztési projektjeit.

Csepreghy Nándor, a Fidesz a helyi választási bizottsághoz forduló szegedi kampányfőnökének beadványa szerint a közpénzen, a DARFT költségén, a választási kampány hajrájában sugárzott hirdetések célja Kozma József (képünkön) képviselőjelölti népszerűségének növelése volt. A választási bizottság határozata ismerteti, hogy az egyik szegedi kereskedelmi rádió március 16. és 31. között sugárzott harminc PR-interjút a DARFT megrendelésére. Az interjúkat a rádió készen kapta, és azokat a médiatörvény előírásainak megfelelően reklámként sugározta. A hirdetésekben Kozma József a DARFT elnökeként, a nem pedig a Csongrád megyei 2-es számú választókörzet képviselőjelöltjeként szólalt meg. A helyi választási bizottság megállapítása szerint a jelöltek közötti esélyegyenlőség sérült azzal, hogy a reklámokat a kampányidőszakban sugározták. Mészáros Tamás, az MSZP Csongrád megyei ügyvivője az MTI-nek elmondta, bár nem értenek egyet a helyi választási bizottság döntésével, tudomásul vették azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.