Közélet

Két órát kell várniuk az "igazolásos szavazóknak" Szegeden

Két órát kell várniuk az "igazolásos szavazóknak" Szegeden

2010. április 11., vasárnap
Két órát kell várniuk az "igazolásos szavazóknak" Szegeden

Csaknem két órát kellett várniuk vasárnap délután Szegeden azoknak, akik igazolással akartak szavazni a csongrádi megyeszékhelyen.

A SZEGEDma.hu is beszámolt róla napközben, hogy sorok kígyóznak Szegeden annál az iskolánál, ahol az átszavazók várakoznak. Az erre a célra kijelölt szavazókörnél, a szegedi Kálvária sugárúti középiskola előtt még az utcán is álltak a szavazni szándékozók – többségében fiatalok - vasárnap délután. A szavazókör bejáratánál állók az MTI-nek elmondták csaknem két órája állnak a sorban, többségük Szegeden tanuló egyetemista, akinek máshol van az állandó lakóhelye.

Mózes Ervin

szegedi címzetes főjegyző az MTI érdeklődésére elmondta, Szegeden 130.238 szavazásra jogosultat vettek nyilvántartásba, közülük 1.427-en szavazhatnak igazolással. Utóbbiak közül délután fél 4-ig 374-en adták le voksukat. Az igazolással szavazók számára kijelölt szavazókörben a szavazatszámláló bizottság létszáma a szokásosnál nagyobb, két jegyzőkönyvvezető dolgozik párhuzamosan – tudatta a főjegyző. Azok, akik este hétkor már a sorban állnak, mindenképpen leadhatják a szavazatukat – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.