Káosz a köbön: Rókus felől a belváros felé

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Meglepetés érhette azokat az autósokat, akik Rókus irányából hétfőn reggel a Szegedre jellemző közlekedési káoszt a Francia utcán keresztül próbálták elkerülni.

Az eddigi menetrend szerint a Francia utcáról balra kanyarodási lehetőséggel el lehetett jutni a Mars tér, majd onnan a Szeged egyik ütőerének számító nagykörútra, ahonnan ki-ki kedve szerint és úti céljának megfelelően kanyarodhat jobbra, vagy ha úgy tetszik, balra.
Ezzel szemben ma reggel a Francia utca és a Kossuth Lajos sugárút kereszteződésénél két táblával is találkozhattunk. Az egyik egy kötelező haladási irány jobbra, valamint értelemszerűen egy behajtani tilos tábla balra.
A jobbra kanyarodásra azért is köteleznek, mert innen a korábbiakkal ellentétben a Vasas Szent Péter utcára nem lehet áthajtani az új villamos sínekkel párhuzamosan futó betonbütykök miatt.
Mi a teendő? Kuplung, visszavált, egyes, irányjelző jobbra és gázadás. Annak reményében, hogy bizonyára a Pacsirta utca kereszteződésénél már lesz lehetőség a balkanyarodásra. De nincs. Így tovább haladva az Izabella híd irányába, addig el nem jutva egy zsákutca tábla késztet az útvonal újratervezésére.
Mi a teendő? Javaslatom a Puskás utca jobbra, de ne számítsunk arra, hogy innen a Szatymazi utcára jobbra kanyarodva „visszasunnyogunk” a Zákány utca irányába, ahonnan kijuthatunk a már fent említett körútra, mert jobbra kanyarodni itt sem lehet. Nem nagy ügy, mondhatnánk.
Viszont aki siet, vagy nem ismeri a helyi kis utcákat, annak az idegrendszere pillanatok alatt karakteres változásokon mehet keresztül. Van azonban egy jó hírem is. Ha már úgyis a Rókusi körút közelében járunk, ott található egy gyógyszertár, ahol feltankolhatunk ideget nyugtató szerekkel, mert érzésem szerint a közlekedési káosz még eltart egy ideig, és ki tudja, holnap reggel mire ébredünk…

Előző sztori

Névforduló: Messier, Titanic és Roosevelt

Következő sztori

Rekordlátogatottság miatt akadozott a SZEGEDma.hu