Hátország: kikaptak az FK Szeged korosztályos gárdái

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megbotlott az FK 1899 együttese a megyei serdülőbajnokságban, a srácokat a Szőreg csípte meg hazai pályán. Az ifik továbbra is szokják a légkört, ezúttal Zsombón maradtak alul.

Ifjúságiak, megyei II. osztály Homokháti csoport 20. forduló:

Zsombó – FK 1899 Szeged 5-2 (2-1). Zsombó, vezette: Ujhelyi.
Zsombó: Kecskeméti – Tápai, Tari, Búza, Hódi (Gyuris 70′), Veres, Kiss (Judik 85′), Törköly, Tóbiás, Tóth A., Mihálffy (Zádori 86′). Edző: Kiss Károly.
FK 1899 Szeged: Geló (Vér 56′) – Kis (Fülöp 46′), Burzon, Módra, Zsigmond, Tóth D., Borcsa (Farkas 75′), Márton, Somodi, Póta (Abonyi 83′), Tranger (Petrecz 56′). Megbízott edző: Fodor Imre.
Gólszerzők: Törköly (2), Tápai, Tóbiás, Mihálffy, illetve Somodi (2).

Ősszel hazai pályán FK Szeged-siker született, így az újabb győzelem reményében léptek pályára a térdműtétből lábadozó, ezáltal távol lévő Kaiser Rezső tanítványai.
A vendégek számára jól indult a találkozó, megszerezték a vezetést. Ezzel azonban ellőtték a puskaporukat. Magukhoz tértek a hazaiak, akik fokozatosan lendültek játékba. Átvették a játék irányítását, az történt a pályán, amit ők akartak. Egy-egy szép vendégprodukciónak azonban tapsolhatott a felnőtt mérkőzésre érkező szegedi drukkerhad.
Keresztúri János utánpótlás-szakági vezető: „Ismét elmaradt a siker, ami az elkövetkezőkben is csak hatalmas bravúr árán jöhet össze. Több játékosunk hozzáállásában visszaesést látok, ami az eredményesség rovására megy. Ezen a mérkőzésen is lett volna keresnivalónk, amennyiben jobban koncentrálunk, és nem az egyéni dolgokat helyezzük előtérben. Szinte az összes egy-egy elleni párharcot elvesztettük, nem tudtuk megtartani a labdát, csapkodva fociztunk. A gyerekeket továbbra sem nyomja semmilyen tét, így felszabadultan játszhatnának. De ez valamiért nem jön össze. Jó volna eljutni arra a szintre, hogy a pályán ‘csapatként’ működjünk.”

U16-os megyei bajnokság Tisza-Maros csoport 15. forduló:

FK 1899 Szeged-SZVSE – Szőregi RSE 2-5 (1-4). Vezette: Pekli Péter.
FK 1899 Szeged-SZVSE: Gyuris – Sárkány, Bodnár, Mikovity, Bujdosó, Reisinger, Fröhlich (Teimel), Nagy (Mester), Szécsi, Kapitány, Balázs. Edző: Marton Gellért.
Csanádpalota: Flach – Dékány Z., Csorba, Dékány T. (Buknicz), Mityók T., Szegedi, Kövesi, Méreg, Pásztor, Sipos, Mityók G. Edző: Tóth Tamás
Gólszerzők: Kapitány, Reisinger, illetve Mityók G. (3), Pásztor, Szegedi.
Jók: Gábor, Hegyesi, Balogh, illetve Ferenczi, Nagy, Sipos.

A tavaszi ötödik fordulóban a Szegedi VSE FK Szegednek kölcsönadott csapata hétközi mérkőzésen hazai pályán fogadta a Szőregi RSE-t, a mérkőzés tétje pedig a tabella második és harmadik helyének eldöntése volt.
A múlt héten döcögő lokomotív hazai pályán kisiklott, végül a Szőreg megérdemelt, fölényes győzelmet aratott.
A mérkőzés első negyedórájában a hazaiak támadtak, a vendégek át sem lépték a félpályát, s Kapitány 10. percben szerzett góljáig három tiszta ziccert hibáztak a szegediek. Ezt követően kijött a szorításból a Szőreg, Mityók Gergő gólkirályjelölthöz méltó góllal egalizált, két perccel később Pásztor már előnyt szerzett: 2-1 a vendégeknek.
A szőregiek hosszú indításaival, felíveléseivel nem tudtak mit kezdeni a vasutasok védői, rendre rosszul reagáltak ezekre a labdákra, így a 23. percben már 3-1 volt az állás. A hazaiak további helyzeteket hagytak ki, bár Reisingeréknek nehéz dolguk volt a gyors, kőkemény védőkkel szemben. Balázs buktatásáért Dékány Zoltán sárga lapot kapott, majd durván odaszólt a játékvezetőnek és a hazaiak támadójának, ezért megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A megítélt szabadrúgást Bodnár nem tudta értékesíteni, a kontrából pedig Tóth Tamás létszámban megfogyatkozott legényei növelték előnyüket.
A második félidőben sem változott a játék képe, a hazaiak kialakították helyzeteiket, de nem tudták azokat gólra váltani, s a kihagyott helyzetek ismét megbosszulták magukat: Szegedi bevágta az ötödiket. A szőregi gólokra egyedül Reisinger Martin tudott válaszolni, aki huszonöt méterről remekbe szabott mozdulattal emelt a hálóba, Flach kapus tehetetlen volt, de a három pont sorsa nem változott, pedig a hazaiak minden erejüket mozgósították az egyenlítés érdekében.
A Szőreg megérdemelten nyert, s tartja a lépést az első helyezett Tápé együttesével, Marton Gellért tanítványai pedig 25 ponttal őrzik harmadik helyüket a tabellán.
Marton Gellért a mérkőzés után a következő módon nyilatkozott lapunknak: „Erős, gyors ellenféllel találtuk szemben magunkat, s nem tudtuk reagálni kellőképpen agresszív, angolos támadójátékukra. Az ellenfél nagy előnye, hogy több mint kétszer annyi mérkőzést játszott le, mint mi, s az ifiben is edződő játékosok sokkal gyorsabban futballozva megérdemelt győzelmet arattak. Ahogy a győzelmek szerénységre kell, hogy tanítsanak, a vereség még keményebb, elszántabb munkára kell, hogy sarkalljon bennünket.
A mérkőzésen túl görcsösen akartunk győzni. Nem egyszerűen csak játszani akartunk, hanem győzni, s a győzelmi kényszer megzavarta a fejeket. Mityók Gergőt nem tudtuk tartani, pedig tudtuk, hogy ő a kulcsa a Szőreg játékának, s a hosszú íveléseket nem tudtuk kivédeni, helyzeteinknek pedig a húsz százalékát lőttük be, míg a Szőreg közel nyolcvan százalékát gólra váltotta lehetőségeinek.
Játékosaim csalódottak, de dolgozunk, megyünk tovább, s megpróbáljuk a lehető legjobb eredményeket elérni a következő mérkőzéseken. Most hosszabb szünet vár ránk, a Tápé ellen három hét múlva játszunk legközelebb, addig sok munkával és edzőmeccsekkel készülünk.
Tóth Tamásnak és a Szőregnek gratulálok az elért eredményhez és a három ponthoz!”

Előző sztori

Labdarúgás: kapusgóllal egyenlített a SZVSE Balástyán

Következő sztori

SZKT-saga: kit és hova is húz a Kötél?