Hatalmasat buktak a szocialisták Szegeden + VIDEÓ, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Közel 12%-os vereséget vert rá Bodó Imre, Csongrád egyes számú egyéni választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselője Ujhelyi Istvánra. Kikapott Botka László is, közel 7%-kal kapott több szavazatot Bohács Zsolt. A szegedi Fidesz-irodában zenével és tűzijátékkal ünnepeltek, az MSZP-iroda az eredmények megismerése után este kilenc körül kiürült...

Csongrád megye 7 egyéni választókerületéből háromban tartottak második fordulót, a szegedi 1-esben és 3-asban, valamint a 7-es makói körzetben. Mindhárom egyéni választókerületben Fidesz-KDNP-s győzelem született, így a Csongrád megyei Fidesz-listáról B. Nagy László, Kalmár Ferenc és Magyar Anna jutott be a Parlamentbe.
A három körzetből legnagyobb arányban Mágori Józsefné nyert, ő közel 20 százalékkal kapott több szavazatot, mint Makó szocialista polgármestere, Buzás Péter. A jobbikos jelöltek mindhárom körzetben harmadikként zártak.

Szegeden, a Fidesz-irodában már hét órakor gyülekeztek a helyi önkormányzati és országgyűlési képviselők és szimpatizánsok. Bohács Zsolt mindenkinek megköszönte a segítséget és a választópolgárok bizalmát. Portálunknak elmondta, hogy nagyon nehéz munka áll előtte és a többi képviselő előtt, és figyelmeztetett arra is, hogy idén még egy választás lesz, ahol Szegednek ismét bizonyítania kell. „Egészen másfajta munka vár rám, de úgy érzem, hogy ha eddig tudtam bizonyítani az élet más területein, akkor most a Parlamentben is megállom a helyemet” – fogalmazott Bohács. A Viktor Hugo utcai Fidesz-székházban rögtönzött sajtótájékoztatón Kalmár Ferenc is köszönetet mondott minden támogatónak, majd örömét fejezte ki, hogy újra van Csongrád megyei kereszténydemokrata képviselő a Parlamentben.

Bodó Imre portálunknak elmondta, hogy az első forduló után jó eredményre számított április 25-én, de azt álmában sem merte gondolni, hogy nagyobb szavazati arány különbséggel fog nyerni, mint az első fordulóban. „Szeretnék jó képviselője lenni választókerületemnek. Függetlenül attól, hogy ki szavazott rám, mindenkit képviselni fogok” – hangsúlyozta Bodó. Mint elmondta, az ünneplés és a pihenés után újra végigjárja választókerületét, a lakosok eddig érkezett kérdéseit, kéréseit szeretné pontosítani.

Az eredmények ismertetése és gratulációk után az iroda előtt az utcán ünnepeltek a képviselők és a szimpatizánsok.

Csongrád megye 1-es választókerület: (Szeged)

A feldolgozottság mértéke: 98,18%

Név Párt szavazatok száma %
Bodó Imre Fidesz-KDNP 13271 53,39
Ujhelyi István MSZP 10422 41,92
Zagyva György Gyula Jobbik 1166 4,69

Csongrád megye 3-as választókerület: (Szeged)

A feldolgozottság mértéke: 98,3%

Név párt szavazatok száma %
Bohács Zsolt József Fidesz-KDNP 13757 50,21
Botka László MSZP 11894 43,41
Molnár Áron Jobbik 1747 6,38

Csongrád megye 7-es választókerület: (Makó)

A feldolgozottság mértéke: 98,38%

Név párt szavazatok száma %
Mágori Józsefné Fidesz-KDNP 9097 53,18
Buzás Péter MSZP 5776 33,77
Fazekas Ferenc Jobbik 2233 13,05

Default thumbnail
Előző sztori

Jobbik: teljesen leépíteni a szegedi „szoci bázist”

Default thumbnail
Következő sztori

Vízilabda: ismét Universitas-győzelem

Legutóbbi hasonló cikkek