Egyetem

Hárommilliárd forintot nyert a SZTE kutatás-fejlesztésre

Hárommilliárd forintot nyert a SZTE kutatás-fejlesztésre

2010. április 19., hétfő
Hárommilliárd forintot nyert a SZTE kutatás-fejlesztésre

A kutatóegyetemi minősítés volt a feltétele annak, hogy a Szegedi Tudományegyetem elnyerhesse a 3 milliárd forintos támogatást a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség „A felsőoktatás minőségének javítása a kutatás-fejlesztés-innovációoktatás fejlesztésén keresztül” (TÁMOP-4.2.1.B-09/1/KONV) című pályázatán.

A SZTE kutatóegyetemi minősítését pénteken vette át

Szabó Gábor

rektor. A kutatóegyetemi pályázattal egy időben, de attól függetlenül megjelent európai uniós pályázat célja a felsőoktatásban folyó műszaki-természettudományos kutatás anyagi, dologi és humán erőforrás hátterének javítása. A szegedi pályázatban kiemelt hangsúlyt kapott többek között az informatika és a gyógyszerfejlesztés, de célkitűzés az ELI-projekttel kapcsolatos kutatások előkészítése és a természettudományos-műszaki fejlesztésekhez kapcsolódó társadalomtudományi kutatások támogatása is. A nyertes pályázatban szereplő projekteket a TTIK, az ÁOK, a GYTK és a BTK kutatócsoportjai és állították össze. A 3 milliárd forintot 2011 márciusáig kell felhasználni, az összeg egyharmadát eszközbeszerzésre, kétharmadát a szellemi potenciál fejlesztésére fordítja az egyetem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.