Írjon nekünk

Gazdaság

Csatornázási program: 3 milliárdos veszteség a városnak? (FRISSÍTVE) + HANG

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Több mint 3 milliárd forintot bukhat Szeged a szocialisták miatt – jelentette ki Hüvös László a szegedi Fidesz frakciójának vezetője csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján a Városháza előtt. Mint elmondta, Szegeden az elmúlt ciklusban folyt a csatornázási program, mely keretében számtalan botrány pattant ki. Az önkormányzat cáfol és jogi lépéseket tervez.

Volt olyan eset a csatornázáskor, amikor Tápén az egyik házhoz bekopogtattak a munkások, és ásót, lapátot kértek, hogy dolgozhassanak – mondott példát Hüvös László, a szegedi Fidesz frakcióvezetője a visszásságokra. Átláthatatlan szerződések, zavaros alvállalkozói viszonyok jellemezték a csatornaberuházást, mely több mint 17,6 milliárd forintba került Szegeden és négy környékbeli kistelepülésen. „Mi már akkor betekintést kértünk az iratokba, hogy mutassák meg nekünk, hogy milyen alvállalkozók milyen szerződési keretek között dolgoznak. Akkor azonban a szocialista városvezetés úgy tűnik, hogy fedezte azt a mutyizást, ami a háttérben folyt, nem adták ki a dokumentumokat” – jelentette ki a frakcióvezető.

Hüvös elmondta, információik szerint az Európai Bizottság (EB) szabálytalansági eljárást indított a Szegeden történetek miatt, vagyis az munkálatok idején megfogalmazott aggályaik nem voltak alaptalanok, amit bizonyít az EB szabálytalansági eljárása. „Ilyen esetekben az unió bírságolhatja a kedvezményezettet, jelen esetben Szeged város önkormányzatát. A büntetés a teljes beruházás költségének 20%-a lehet, ami jelen esetben több mint 3 milliárd forint” – hangsúlyozta Hüvös. A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy amennyiben büntetést szabnak ki Szeged városára, akkor a szocialisták felelőtlenségét a helyi lakosoknak kell megfizetniük. „Ezzel a szegedi szocialisták a közel ötszörösére emelt adósságállomány mellett egyelőre még beláthatatlan nagyságú újabb adósságcsomagot hagynak maguk után” – hangsúlyozta a Fidesz szegedi frakcióvezetője.

A sajtótájékoztatót követően Szabó Sándor kabinetfőnök közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyet alább közlünk:

„Elképesztő és felháborító, hogy a hatalom megszerzése érdekében minden aljasságra képes a szegedi Fidesz! A 2003-2006. között Szegeden zajló ISPA szennyvíztisztítási és csatornázási beruházás – melynek keretében 253 kilométer csatorna épült, 11 ezer ingatlan került a hálózatba bekötésre – végrehajtását vizsgálta az EU Regionális Főigazgatósága, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, valamint az Állami Számvevőszék is. Mindegyik vizsgálat megállapította, hogy szabályszerűen, az előírások maximális betartásával zajlottak a munkálatok. Ezt bizonyítja a 2008-as projekt Zárójelentés is, amely szerint ‘az elvégzett tevékenységek és megvalósult munkák megfelelnek az Európai Bizottság által aláírt Bizottsági Döntésnek’.
Jelenleg semmilyen eljárás nincs az üggyel kapcsolatban folyamatban, így büntetést sem szabtak ki Szeged városára! Felszólítjuk a Fideszt, hogy hagyja abba, a városnak kárt okozó hazugsághadjáratot!” – írta a kabinetfőnök, továbbá kilátásba helyezte, hogy Szeged város vezetése az önkormányzat képviseletében jóhírnév megsértése és rágalmazás miatt eljárást kezdeményez és büntetőfeljelentést tesz Hüvös László fideszes képviselő ellen.


Hallgassa meg a Rádió88 Hüvös Lászlóval, a Fidesz szegedi frakciójának vezetőjével készült hanganyagát!

Tovább olvasom

Hírzóna

Majdnem minden második hajléktalan közterületen húzza meg magát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Minden negyedik fedél nélküli gazdasági okból (fizetésképtelenség vagy munkahely elvesztése) került utcára.

Tovább olvasom

Közlekedés

Drágább lett négy forinttal a benzin, a gázolaj ára nem változott

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az előbbi literenkénti átlagára 370 forintra nőtt.

Tovább olvasom

Egészség

Nem jár táppénz annak, aki külföldi útja miatt házi karanténba kerül

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Viszont ha a PCR-teszt alapján kiderül, hogy valaki fertőzött, akkor jár a táppénz. 

Tovább olvasom

Aktuál