Botka-Ujhelyi: Az úthengerre kell a fék

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Vasárnap eldőlt az országos kérdés, Orbán Viktor és a Fidesz alakít kormányt – jelentette ki Botka László hétfői, Ujhelyi Istvánnal közös sajtótájékoztatóján. A Fidesz szegedi elnöke szerint is sok dolog eldőlt; Gyimesi László portálunknak elmondta, hogy a szegediek is úgy látják, hogy a szocialista honatyák nem képviselték érdekeiket.

Különleges dolognak nevezte Botka László, Szeged szocialista polgármestere, országgyűlési képviselőjelölt azt a helyzetet, hogy már az első fordulóban megszerzett a Fidesz annyi mandátumot, ami a biztos kormányalakításhoz elegendő. „A második forduló csak Szegedről szól, hiszen itt nem dőlt el a választás” – hangsúlyozta Botka.
Az adatokat ismertetve elmondta, hogy fej-fej mellett haladtak a fideszes jelölttel a körzet háromnegyedét jelentő szegedi szavazókörökben, az előnyt a környező kistelepüléseken gyűjtötte Bohács Zsolt. Botka szólt a megosztott szavazatokról is, választókerületében 9479 voksot kapott az MSZP, míg személyére 12981 szavazat érkezett. „A választókörzet egészét tekintve ez azt jelenti, hogy a szocialista pártnál 37 százalékkal kaptam több szavazatot” – jelentette ki Botka.
Botka László, az MSZP Csongrád megyei elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy Szeged fejlődésében nem a kormány a meghatározó, hiszen uniós forrásokból valósulnak meg a fejlesztések, a kormánynak 2004 óta nincs önálló fejlesztéspolitikája.
A MSZP alelnöke, Ujhelyi István elmondta, 30 százalékkal jobb eredményt ért el, mint pártja. „Az úthengerre kell a fék, különben nem épít, hanem rombol” – jelentette ki Csongrád megye 1-es számú választókerületének szocialista képviselőjelöltje, utalva arra, hogy konstruktív ellenzéki szerepre készül az MSZP.

Gyimesi: Kormánypárti képviselőket Szegednek!

A Fidesz szegedi szervezetének elnöke, Gyimesi László szerint az első forduló adatai viszont azt bizonyítják, hogy a szegediek úgy látják, hogy Botka László és Ujhelyi István nem az ő érdekeiket képviselte az Országházban. „Botka László egyszer sem szólalt fel a 13. havi nyugdíj elvétele és a Gyurcsány-kormány egyéb megszorító intézkedései ellen” – emlékeztetett Gyimesi.
„Szeged életében igenis fontos, hogy milyen kormánya van az országnak, az elmúlt nyolc év gazdasági intézkedései és megszorításai ezt támasztják alá” – hangsúlyozta Gyimesi. A Fidesz szegedi elnöke elmondta, hogy nem valósult meg a városban komoly termelő beruházás, Szeged vesztett az elmúlt nyolc évben. Ezért is tartja fontosnak, hogy kormánypárti képviselői legyenek a városnak.

Default thumbnail
Előző sztori

Bohács: Szeged változást akar + HANG

Default thumbnail
Következő sztori

Rendszerváltás előtti utcanévtáblák az Emlékpontban

Legutóbbi hasonló cikkek