//

7 millióból 45 millió a makói kórháznak + VIDEÓ, HANG, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megyei fenntartású intézmények összefogása

no images were found

Két megyei fenntartású intézmény példaértékű összefogásának és együttműködésének lehetünk szemtanúi a makói kórház rendelőintézetének felújítása kapcsán. A Makói Oktatási Központ szakmunkásképzésében részt vevő tanulók a közel 7 millió forintba kerülő munkálatok során 17 nyílászárót cserélnek ki az ugyancsak megyei fenntartású kórházban, lefestik a belső falakat (1200 négyzetméter), mázolják az ajtókat (230 négyzetméter), valamint kicserélik a burkolatot a teraszon és a belső közlekedő folyosó padlóján és oldalfalain (120 négyzetméter).

A munkálatokat végző 30 tanuló és 4 szakoktató délután és hétvégente dolgozik, hogy ne zavarja a betegellátást. A felújítások befejezését május 30-ára tervezik.
Horváth Zoltán, az Oktatási Központ igazgatója elmondta, hogy az iskolában sok szobafestőt, burkolót, állványozót és ácsot képeznek, mégsem használják ki kellőképpen a gyerekek szaktudását, felkészültségét. A felújítást a Baustudium Szakképzési és Átképző Intézet végzi, amely az Oktatási Központ tanulóit is foglalkoztatja.
A kórház igazgatója, Baráth Lajos az 1975-ben épült szocreál stílusú kórházról elmondta, hogy mára a betegellátás minimális feltételeinek tud csak megfelelni. 26 szakrendelés folyik az épületben, és évente 230 ezer beteg keresi fel.

Pásztor István gazdasági igazgató a 45 milliót érő, értékteremtő beruházás műszaki tartalmát ismertette, Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke pedig az együttműködés fontosságát emelte ki. A kórház felújítása az Egészség és Sport Éve program keretében zajlik, és a megye kiemelten támogatja.
Mágori Józsefné, a térség fideszes képviselőjelöltje a kezdeményezés ötletgazdájaként kiemelte, ezáltal két legyet ütöttek egy csapásra: helyzetbe hozták és munkát adtak a Baustudiumnak és a diákoknak, ugyanakkor viszonylag kevés pénzből a kórházat is sikerült felújítani. A Fidesz programjában kiemelt helyen szerepel az egészségügy és az oktatás fejlesztése, hangsúlyozta a képviselőjelölt, ezért ha a polgári párt hatalomra kerül, első dolga lesz eltörölni a 2-3 vagy még több hónapos várólistákat.

Ezután Mágori Józsefné és Magyar Anna nem szalagot vágott át, hanem néhány jelképes ecsetvonással elindította a rekonstrukciót.


Hallgassa meg a Mágori Józsefnével készített hanganyagunkat!

Elkezdődik a makói rendelőintézet felújítása

no images were found

Előző sztori

Felelős döntést kérnek az MDF szavazóitól

Következő sztori

Botka: közel 7 kilométer bicikliút év végéig