Villámolvasás: a XXI. század tanulási módszere

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Szigorlatra készülsz, vagy sürgősen szeretnél nyelvvizsgát, de sok időt vesz igénybe a tanulás? Vagy a szakirodalomlistát böngészve azt sem tudod, hogyan kezdj a tanulásnak? Úgy érzed, hogy rengeteget tanulsz, de nem azt az eredményt kapod, amit szeretnél? Megoldás a villámolvasás…

Az amerikai Paul R. Scheele nevéhez fűződő módszer, amely zseniálisan egyszerű: egy speciális szemállással két mp alatt két oldalas lapozási sebességgel képesek vagyunk lefotózni az adott szöveget, és így tudatalattinkba kerül. A módszer lényeges része az aktiválás, amikor a már bevitt információt előhívjuk, azaz mindennapi használatba vesszük. A tanulási technika elsődleges előnye az időmegtakarítás, valamint a módszer lehetővé teszi a könnyebb, mélyebb megértést, emellett javítja a memóriát, fejleszti a koncentráló képességet, intuíciót, és gyorsítja a memorizálást is. Bármelyik tantárgy tanulásakor használható, előnyös nyelvtanulásnál, vagy nagy mennyiségű szakirodalom esetében, de a napilapok olvasásában is előnyt jelenthet. Hazánkban nyolc éve rendez az Agykontroll Szervezet ilyen tanfolyamokat, amelyen az alsó korhatár 15 év, felső korhatár azonban nincs. Március 27-28-án kerül sor a következőre Szegeden, melynek minimális programja: fele annyi idő alatt kétszer annyit tanulni! Az oktató pedig Bakos Kornél.

Akinek ennél is több információra lenne szüksége: www.tanulaskontroll.hu

Előző sztori

Szerda: Rockoratórium és időutazás

Következő sztori

Le akarta lőni korábbi élettársát egy férfi Hódmezővásárhelyen