Szombat-vasárnap: Operasztárok Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hétvégén a hazai és nemzetközi operavilág két csillaga lép színpadra Szegeden: a Bohémélet-ben Rost Andrea, Ory grófjá-ban Miklósa Erika énekli a főszerepet, a Szegedi Kamarazenekar koncertjén hallhatjuk, mire táncoltak eleink. A Víz világnapja alkalmából rendezvényeket tartanak a Vadasparkban, és Tündérbálra várják a gyerekeket a Százszorszép Gyermekházba. Lesz Utazási Börze Utazás és Szabadidő Szakkiállítás, és letűnt korok tárgyi emlékei között keresgélhetünk a Dugonics téren.

Színház és hangverseny

A Nagyszínházban vasárnap 19 órakor Bohémélet – opera (bérletszünet). Ezen az estén Mimi szerepét Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekesnő alakítja.

A Kisszínházban szombaton 19 órakor Ory grófja (bérletszünet). Az előadáson a női főszerepben Miklósa Erika Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő lép fel.

Ugyancsak a Kisszínházban vasárnap 19 órakor Hal a zacskóban – ütközési kísérletemberi lényekre (bérletszünet).

A Nagyszínházban vasárnap 11 órakor a Szegedi Kamarazenekar koncertje: Tánczene a barokk kortól napjainkig (menüett, gavotte, keringő, ländler, tangó, polka stb.) Koncertmester: Kosztándi István, a műsort ismerteti: Meszlényi László (Matiné/4 bérlet).

Szibieli üvegikonok

A Román Kulturális Intézet szegedi fiókintézetében (Dugonics tér. 2.) szombaton 17 órakor Szibieli üvegikonok – Giovanni Ruggeri publicista multimédiás előadása. Az előadó prezentációjában az ortodox ikonok történetét képi illusztráció segítségével veti össze a katolikus ikonokkal.

A Víz világnapja a Vadasparkban

A Szegedi Vadasparkban szombaton Legyen zöldebb E-világunk! – bemutató a “Múlt Háza” és “Jövő Háza” pavilonokon keresztül. Vasárnap 9-16 óráig a Víz világnapja alkalmából tartanak családi napot, játékos vetélkedőkkel.

5. Szegedi Blues & Jazz Fesztivál

Szombaton folytatódik az 5. Szegedi Blues & Jazz Fesztivál a Belvárosi moziban. Fellépők: 18 órakor: Ráczoforte. 19.15-kor: Nigun. 21.15-kor: Tzumo Trio. Jegyárak: elővételben és a helyszínen: 990Ft. (A Magyar Jazz Szövetség támogatásával). Részleteket a http://www.ihrendezvenykozpont.hu/event/235 oldalon olvashatnak.

Gyermekprogramok

A Móra Ferenc Múzeumban szombaton 10 órától Múzeumi Matiné: “Sándor, József, Benedek” – néprajzi foglalkozás Szűcsné Kopasz Kinga vezetésével.

A Reökben szombaton 10 órakor Helen Doron matiné. A gyerekek a foglalkozáson húsvéti térforgót, papírhóvirágot készíthetnek, és madarakat varrhatnak filcanyagból. A belépés a Helen Doron nyelviskola jóvoltából ingyenes.

A Százszorszép Gyermekházban szombaton 10.30-tól Tündérbál címmel zenés mesejáték a Tavaszi Fesztivál keretén belül. A zenés mesejátékot bemutatja Bölöni Réka és társulata. A produkció zenéjét Prokofjev, Sibelius, Grieg, Saint-Saëns műveiből állították össze. A mesevilág klasszikus figurái a romantikus zeneirodalom remekeinek kíséretében jelennek meg. Belépőjegy elővételben: 900 Ft, az előadás napján: 1.200 Ft

Közéleti Kávéház

Az Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épület tárgyalójában (Rákóczi tér 1. fsz.) szombaton 17 órakor Tavaszi napköszöntő a természetes kultúrában – beszélgetés a tavaszi napéjegyenlőséghez kapcsolódóan. Visszaemlékező: Szögi Tibor. Emlékezőtárs: Szabó Katalin.

Előadás a Jobbik székházban

A Jobbik Székház és Nemzeti Klubban (Petőfi sgt. 20.) szombaton 16 órától Pősze Lajos, a Jobbik szakpolitikai igazgatója, és Tóth Péter, a Jobbik képviselőjelöltje tart előadást.

Karmabank – avagy mi az igazán jó befektetés?

Az India Klubban (Brüsszeli krt. 29.) szombaton 17 órakor Karmabank – avagy mi az igazán jó befektetés? Címmel Krasznai Zoltán tart előadást az ókori indusok által lejegyzett törvényszerűségekről, melyek az emberi élet sikerének, vagy éppen kudarcának okai.

IV. Utazási Börze Utazás és Szabadidő Szakkiállítás

Szombaton és vasárnap negyedik alkalommal rendezi meg az IH Rendezvényközpontban a Majoros International Kft. a régió legnagyobb turisztikai vásárát. Az elmúlt évekhez hasonlóan utazási irodák, magyarországi régiók, wellness központok hozzák el 2010. évi kínálatukat. Jegyárak: nyugdíjas- és diákjegy: 200 Ft. Felnőttjegy: 300 Ft. 10 éves kor alatt a belépés ingyenes. Nyitva tartás: 10-18 óráig. Bővebb információ a www.majorosinter.hu weboldalon található.

„Rézmozsarat vegyenek!”

Idén is minden hó harmadik szombatján régiségek vására lesz a szegedi belvárosban. Az „ócskaságok” szabad téri tárlata szombaton költözik először a Dugonics térre. Válogatott kínálat, mulandó tárgyi emlékek, megmenthető értékek, letűnt korok lenyomatai láthatók a standokon és ponyvákon. Bútorok, könyvek, szépkorú tárgyak és míves apróságok terítik be a zenélő szökőkút környékét. Részletek a www.antikvasar.hu oldalon.

Hétvégi moziműsorok

A Grand Caféban szombaton és vasárnap:

19 órakor: Az irányítás határai – feliratos, spanyol-angol-japán film, rendező: Jim Jarmusch.

21 órakor: Doctor Parnassus és a képzelet birodalma – francia-kanadai film, rendező: Terry Gilliam.

A Belvárosi mozi hétvégi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

Szombaton 18 órakor: 5. Szegedi Blues & Jazz Fesztivál

Vasárnap 19 órakor Snétberger Ferenc és Dhafer Youssef koncert.

Balázs Béla terem:

Szombaton és vasárnap:

16 órakor: Egek ura – színes, feliratos amerikai vígjáték, rendező: Jason Reitman.

18.15-kor: Bibliotheque Pascal – színes, magyar-német filmdráma, rendező: Hajdu Szabolcs.

20.30-kor: Kilenc – színes, feliratos amerikai musical. Rendező: Rob Marshall.

Csőke József terem:

Szombaton és vasárnap:

16.15-kor: Sárkányvadászok – színes, szinkronizált francia-német animációs családi film, rendező: Guillaume Ivernel, Arthur Qwak.

18.30-kor: Akvárium – színes, feliratos brit film, rendező: Andrea Arnold.

20.45-kor:  Bibliotheque Pascal – színes, magyar-német filmdráma, rendező: Hajdu Szabolcs.

Hétvégi bulik

A JATE Klubban szombaton 22 órakor szomBEAT – A hétvége lüktetése! Házigazda: Bende Gábor. Hubertus akció! Lányoknak a belépés ingyenes!

A SZOTE Klubban szombaton 22 órakor SHINE ON PARTYDJ Lennnard. Előtte Salsa Fuerte Party DJ Tombao-val (20h-24h).

A Fészek Klubban szombaton 20 órakor Atomtorta, The Fiction Stop koncert.

Az Afrika Cafe-ban szombat este Ladies Night – a különleges koktélok éjszakája.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban szombat este Próbáltad már együtt?

Default thumbnail
Előző sztori

Szegedi útfelújítás: ki és miből fogja kifizetni?

Default thumbnail
Következő sztori

Kosárlabda: magabiztos Szedeák-siker a bajai rangadón

Legutóbbi hasonló cikkek