Szerda: SZTE Tavaszi Állásbörze

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán nyit a TIK Átriumában az SZTE Tavaszi Állásbörze, és az idén először rendeznek hagyományteremtő célzattal Szakmai Gyakorlati Helyek Börzéjét is. Bőven van választék színházi előadásokban, és két hangversenyt is ajánlunk. Természetesen, ha szerda, akkor Szabadegyetem, a bulizni vágyókat pedig szédítő kínálat várja szerda este.

Színház és bábszínház

A Nagyszínházban szerdán 18 órakor Fenyő-Tasnádi: Aranycsapat – viharos gólöröm két nagyiramú félidőben (Tömörkény István bérlet).

A Kisszínházban szerdán 19 órakor Csipkerózsika – a Szegedi Kortárs Balett előadása (bérletszünet).

A Pinceszínházban szerdán 20 órakor Csokonai Vitéz Mihály: Karnyóné, avagy a vénasszony szerelme – a SZESZ előadása.

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében szerdán 10 órakor A kis Mukk (Csiga-biga bérlet).

Hangverseny

A Milleniumi Kávéházban szerda este 20 órakor ”Legyen a zene mindenkié!” – az SZTE-ZMK hallgatóinak komolyzenei koncertje.

A Reök Palota Zöld Szalonjában szerdán 19 órakor az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola 13. osztályának hangversenye. A fellépők névsorát és a műsort olvashatják a www.reok.hu/index.php/programok oldalon.

Reök Önképzőkör

A Reökben szerdán 16.30-tól Önképzőkör Újvári Edittel. A program: Tárlatvezetési ismeretek. A litográfia technológiája – ismertető meghívott grafikus előadóval. Felkészülés a „Csoport vezet csoportot” önképzőköri tárlatvezetői munkára II.

Közéleti Kávéház

A Milleniumi Kávéház különtermében szerdán 18 órakor Lássuk a zenét! – rendhagyó zenehallgatás Gárdián Gábor gordonkaművésszel és vendégeivel. Moderátor: Pleskonics András. Közreműködik: Békefi Laura (zongora) és Kis Kata (rádiós műsorvezető).

A MTESZ Székházban (Kígyó u. 6.) szerdán 17 órakor Utazásaim legszebb emlékei: A világ építészeti érdekességei (diavetítés). Előadó: Gimesiné Dudás Irén jogász, idegenvezető.

Szabadegyetem – Szeged

Az SZTE TIK Kongresszusi teremben szerdán 18 órakor Szabadegyetem – Szeged: Élet a Világegyetemben. Előadó: Mészáros Szabolcs tudományos munkatárs, SZTE TTIK.

XV. SZTE Tavaszi Állásbörze

Az SZTE TIK – Kiállítási térben szerdán 10 órakor: Segítség, pályakezdő vagyok! 14 órakor: Ösztöndíjjal külföldre? 15 órakor: Menjek, vagy maradjak? A külföldi munkavállalás kulcskérdései. 16.30-kor a III. szemináriumi teremben: Kérdezz-felelek! – téma az elhelyezkedés. Ezen a napon nyit az Állásbörze is, amelynek keretein belül az Átriumban felépített standoknál cégek képviseltetik magukat. Idei évben először rendeznek hagyományteremtő célzattal Szakmai Gyakorlati Helyek Börzéjét is, szintén az Átriumban. Bővebb információ a www.sztekarrier.hu oldalon.

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

18.30-kor: A próféta – feliratos, francia-olasz film, rendező: Jacques Audiard.

21 órakor: Báthory – A legenda másik arca – szlovák-cseh-angol-magyar-amerikai film, rendező: Juraj Jakubisko.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Toy Story 2 – Játékháború 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film, rendező: John Lasseter.

16, 18 és 20 órakor: Alice Csodaországban 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Rendező: Tim Burton.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: A szállítmány – színes, feliratos amerikai akciófilm. Rendező: Antal Nimród.

18.15-kor: Szinglik éjszakája – színes, magyar romantikus vígjáték. Rendező: Sas Tamás.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor:  Valentin nap – színes, szinkronizált amerikai romantikus vígjáték. Rendező: Garry Marshall.

18.30-kor: Varga Katalin balladája – színes, román-angol dráma. Rendező: Peter Strickland.

Szerda esti bulik

A Nemzetiségek Házában szerdán 18 órakor Bolgár Táncház. Vezeti: Bajusz Kata.

Az IH Café-ban szerdán 20 órakor Rock&Roll Dance Party sorozat. Házigazda: Horváth Károly, tánctanítás a TánCentrum tanáraival. Élőben zenél a Pumpkins.

Az All Music Club-ban (Brüsszeli krt. 6.) szerdán 20 órától Téltemető Rockpöri – az utóbbi 50-60 év, világot javító, hófaló és naphívogató zenéivel. A télvégi depressziót Dr. Rock (DJ Plesi) éjjeli „szakrendelésén” ritka zenei felvételekkel gyógyítja. A klub vendége ezúttal a szegedi Üvöltő Szelek folk-metál zenekar lesz.

A JUGYU Klubban szerdán 19 órakor Jacko Est. Házigazda: Dj Xandro. Bemutató táncok, tánctanítás, filmvetítés, igazi Jacko-buli hajnalig. Egyetemi diákigazolvánnyal a belépés díjtalan. Külsősöknek 500 Ft.

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor Beszéljünk a zenéről– MK-s, ZMK-s buli Novákkal / Grant s Whiskey + Cola és Kozel akció.

A JATE Klubban szerdán 22 órakor Közgazdász buli. Házigazda: Dj. Gerappa. Jägermeister akció! GTK-soknak ingyenes!

A Fészek Klubban (Brüsszeli krt. 22/b.) szerdán 21 órakor Free Diumdism PartyTwisted Beats (no crew), Jeno (Fraternite De La Nuit), Dani.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban szerda este Csináljunk úgy, mint…

A Garaboncziás Borozóban szerda este God for Nothing, Belse Blues Quartet.

Előző sztori

Női kosárlabda MK: Szeviép-Sopron a döntőért

Következő sztori

Biztonságos magyar élelmiszert!