Semjén: a nemzeti protekcionizmus adhat megoldást a válságra

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A neoliberális gazdaságpolitika helyett csak a nemzeti protekcionizmus, az adócsökkentés, és a hazai vállalkozások támogatása vezetheti ki az országot a gazdasági válságból – jelentette ki Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke pénteken Mindszenten.

A gazdasági és szociális szükséghelyzet szélén tántorgó országot nem lehet neoliberális politikával kivezetni a válságból – mondta a politikus a mindszenti művelődési ház fehér és narancssárga léggömbökkel, szalagokkal feldíszített nagytermében, mintegy kétszáz érdeklődő előtt.
A megszorítások öngerjesztő folyamatként a fogyasztás és a foglalkoztatás további csökkenését eredményezik. A gazdasági növekedés beindításához adócsökkentésre, a lakosság megsarcolásának befejezésére, és a multinacionális cégek helyett a magyar vállalkozások támogatására van szükség – hangsúlyozta a pártelnök.
Semjén Zsolt kijelentette: az unió döntésétől függetlenül a második Orbán-kormány mindent meg fog tenni azért, hogy megakadályozza, hogy a külföldi spekulánsok felvásárolják a magyar termőföldet.
Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje közölte, tisztázni kell, kit terhel a felelősség azért, hogy az ország a társadalmi és a gazdasági csőd szélére került.
A politikus szerint szükség van a közbizalom helyreállítása. Az emberek jogosan várják el, hogy az állam adójuk fejébe szavatolja biztonságukat. Sokan mondják, a rendőr önmagában nem oldja meg a gondokat, rendőr nélkül azonban csak baj van – fogalmazott Lázár János.
Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke kijelentette, több rendőrre van szükség az utcákon, őket tisztességesen meg kell fizetni és biztosítani kell számukra az eszközöket, hogy eredményesen végezhessék munkájukat.
A gazdasági bűncselekmények terén – különösen olyan esetekben, ahol választott tisztségviselőként a közbizalommal élnek vissza – a büntetési tételek szigorítására van szükség – hangsúlyozta a képviselő.

no images were found

Előző sztori

Háromszor veri az MSZP-n Lúdas Matyi vissza?

Következő sztori

Szurkolói ankét: szegedi foci a Gólban