Rost Andrea énekli Mimi szerepét a Bohéméletben Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Rost Andrea Kossuth-díjas operaénekesnő alakítja Mimi szerepét Puccini Bohémélet című darabjában pénteken és vasárnap a Szegedi Nemzeti Színházban.

A művész az előadásokról kedden tartott sajtótájékoztatón elmondta, szeret Szegeden dolgozni, mert a Tisza-parti városban mindig olyan feladatok várják, amelyekben örömét leli. Legutóbb tavaly a Szegedi Szabadtéri Játékokon Liuként láthatta őt a szegedi közönség Puccini Turandotjában Kesselyák Gergely rendezésében.
A világhírű szoprán elárulta, Mimi szerepét hat éve énekelte először Olaszországban, négy előadás után azonban úgy látta, még várnia kell azzal, hogy az alakítást felvegye repertoárjába. A szerep elsősorban hangban jelentett akkor olyan feladatot, amelyet megoldott ugyan, de úgy érezte még érnie kell hozzá.
Rost Andrea felvételen már látta a Pál Tamás rendezésében tavaly októberben olasz nyelven bemutatott előadást, s a rövidke – mindössze háromnapos – próbaidőszak is elkezdődött. Ahogy az operaénekes fogalmazott, Pál Tamás a zenéből kiinduló érdekes rendezése nagyon őszinte produkciót teremt. Az előadás mély, saját érzéseket követel meg, hiszen a darabban szereplő Mimi korántsem olyan szende, törékeny lány, mint amilyen kép gyakran él róla.

A művésznővel hamarosan hosszabb interjút is olvashatnak a SZEGEDma.hu-n.

Default thumbnail
Előző sztori

Megduplázódott a végrehajtási ügyek száma a Csongrád Megyei Bíróságon

Default thumbnail
Következő sztori

Kézilabda MK: Balatonfüreden lesz a négyes döntő

Legutóbbi hasonló cikkek