Rúzs

Hölgyválasz: féltékenységet szülnek a közösségi oldalak?!

Hölgyválasz: féltékenységet szülnek a közösségi oldalak?!

2010. március 24., szerda
Hölgyválasz: féltékenységet szülnek a közösségi oldalak?!

Ki ne érzett volna a közösségi portálok világában nagy késztetést valaha is, hogy az egérhez nyúlhasson, és rákattintson annak a személynek az adatlapjára, akiére kíváncsi. Büntetlenül bűnözni, úgy, hogy nem tud róla a másik. Izgalmas. Néha kiábrándító.

A kanadai Guelph Egyetem kutatói szerelmes fiatalok részvételével készítettek felmérést. A tanulmány szerint a Facebook-függő főiskolások féltékenyebbek kedvesükre. Felfedezték, hogy azok a fiatalok, akik közösségi portálokon ütik el az idejüket, olyan információ birtokába jutnak szerelmükről, amely féltékenységet szül. De ezáltal egy ördögi kör részesévé válnak: még több időt töltenek el a közösségi portálok látogatásával. Még többet lépnek be az oldalra, így több adathoz jutnak hozzá. A tanulmány kifejti a közösségi oldal használata és a féltékenység kapcsolatát, összefonódását, mely negatív hatással van a viselkedésre és kapcsolatokra. A résztvevők egy része már függőségnek nevezte azt, hogy gyakorta kattint a közösségi oldalakra. A szerzők törekvése a továbbiakban az idősebb korosztály vizsgálata: vajon ott is kimutatható a kapcsolat a közösségi oldalak látogatása-és a féltékenység között. „Az egyetemista korú alanyokkal végzett kutatás kiváló kiindulópont ahhoz, hogy újabb kérdéseket tegyünk fel azzal kapcsolatban, hogy miként befolyásolják ezek az új fórumok a felnőttek kapcsolatait és más társas folyamatokat” – mondta

Brenda K. Wiederhold

, a CyberPsychology and Behaviour főszerkesztője. Várjuk a további kutatásokat és eredményeiket…

Forrás:

http://eletmod.hu/tart/index/j/eletmod

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.