Forsense: parlamenti párt lehet az LMP?

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Forsense kutatásában a Lehet Más a Politika (LMP) társadalmi pozícióját és a választási szereplésének esélyeit vizsgálta. Amennyiben a pártnak sikerülne az ajánlószelvényeket a közeli határidőig összegyűjtenie és minden területi pártlistán szerepelne, valamint a legtöbb egyéni választókerületben lenne jelöltje, akkor a jelenlegi adatok alapján az LMP áprilisban nagy valószínűséggel, negyedikként átlépné a parlamenti bejutási küszöböt – olvasható a Magyar Nemzet honlapján.

A biztos szavazó pártválasztók körében az LMP egyértelműen a negyedik legtámogatottabb párttá vált, és februárra elérte a parlamentbe jutási küszöböt. A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a teljes népesség 3 százaléka szavazna az LMP-re, a pártválasztók és biztos szavazó pártválasztók körében pedig 5 százalékra tehető a támogatottsága.

Az LMP, mint párt, a megkérdezettek mintegy 20 százalékának segítség nélkül eszébe jutott, és ezzel elérte a parlamenti múlttal rendelkező MIÉP és FKGP ismertségét. A hasonló választói szegmensben 4 évvel korábban induló Élőlánc a megalakulását követő 2 év alatt sem ért el 5 százaléknál magasabb ismertséget. Ugyanakkor a Jobbik hasonló időszakra eső még dinamikusabb erősödését nem sikerült megközelítenie. Az LMP név hallatán a megkérdezettek közel háromnegyede tudja beazonosítani a pártot, értékelésére pedig a megkérdezettek mintegy fele vállalkozott. Az összes válaszoló 6 százaléka mondta azt, hogy közel, vagy nagyon közel érzi magához az LMP-t, míg további mintegy 15 százalék egyelőre semleges álláspontot képvisel, de nyitott a párt irányába.

További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Előző sztori

SZVSE-s tájékozódási futókat díjaztak

Következő sztori

Belharcok az MDF-ben: elmozdítanák Dávidot is