Közélet

Forsense: parlamenti párt lehet az LMP?

Forsense: parlamenti párt lehet az LMP?

2010. március 17., szerda
Forsense: parlamenti párt lehet az LMP?

A Forsense kutatásában a Lehet Más a Politika (LMP) társadalmi pozícióját és a választási szereplésének esélyeit vizsgálta. Amennyiben a pártnak sikerülne az ajánlószelvényeket a közeli határidőig összegyűjtenie és minden területi pártlistán szerepelne, valamint a legtöbb egyéni választókerületben lenne jelöltje, akkor a jelenlegi adatok alapján az LMP áprilisban nagy valószínűséggel, negyedikként átlépné a parlamenti bejutási küszöböt – olvasható a Magyar Nemzet honlapján.

A biztos szavazó pártválasztók körében az LMP egyértelműen a negyedik legtámogatottabb párttá vált, és februárra elérte a parlamentbe jutási küszöböt. A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a teljes népesség 3 százaléka szavazna az LMP-re, a pártválasztók és biztos szavazó pártválasztók körében pedig 5 százalékra tehető a támogatottsága. Az LMP, mint párt, a megkérdezettek mintegy 20 százalékának segítség nélkül eszébe jutott, és ezzel elérte a parlamenti múlttal rendelkező MIÉP és FKGP ismertségét. A hasonló választói szegmensben 4 évvel korábban induló Élőlánc a megalakulását követő 2 év alatt sem ért el 5 százaléknál magasabb ismertséget. Ugyanakkor a Jobbik hasonló időszakra eső még dinamikusabb erősödését nem sikerült megközelítenie. Az LMP név hallatán a megkérdezettek közel háromnegyede tudja beazonosítani a pártot, értékelésére pedig a megkérdezettek mintegy fele vállalkozott. Az összes válaszoló 6 százaléka mondta azt, hogy közel, vagy nagyon közel érzi magához az LMP-t, míg további mintegy 15 százalék egyelőre semleges álláspontot képvisel, de nyitott a párt irányába.

További részleteket a Magyar Nemzet honlapján olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.