Írjon nekünk

Rúzs

Feng Shui

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Tágabb értelemben: „érezni a környezetet” jelentésében alkalmazzuk. Az uralkodók mindig nagy becsben tartották a térrendezés tudományát ismerőket, és akik foglalkozásként űzték. A keleti kultúrákban például az ő szavuk és szakmai tudásuk számított az uralkodás székhelyének megválasztásakor, vagy egy új város építésekor.

Vannak rá bizonyítékok, hogy 3000 évvel ezelőtt keleten e tudomány szerint épültek paloták, épületek. Kezdetben arra használták, hogy a halottaknak a megfelelő helyet jelöljék ki, ahol békében nyugodhatnak. Ennek azért volt olyan nagy jelentősége, mert szerintük az élő és a halotti két különböző világ, ebből kifolyólag nem szabad keveredniük. Az elhunytak nyugodt álmának eléréséért a kínai temetők délre néző domboldalon helyezkedtek el, ahol nem zavarhatta semmi a csí szabad áramlását, amely univerzális energiának tekinthető.
Manapság azért alkalmazzák, hogy a megfelelő, kényelmes otthont, lakóhelyet, munkahelyet megteremtsük. A módszer lényege, hogy a lakást az emberi szervezet hasonmásának tekinti: a száj az ajtó szerve, az ablak a szemé, míg a falak a bőrt jelképezik ebben a felfogásban. A rendszer alapja a csí, ugyanaz az életenergia, amely jól ismert a kínai orvoslásból. Akkor lesz jó a közérzetünk, ha nyugodtan áramolhat a csí, és a hátsó ajtón vagy ablakon távozhat a szabadba.
Lakásunk, házunk elrendezése akkor optimális, ha a bejárattal szemben nincs ablak, különben eltűnhet az energia. A mellékhelyiséget sem szerencsés a bejárattal szemben elhelyezni.
A Feng Shui hatással lehet karrierre, barátokra, pártfogókra, utazásra, alkotókészségre, gyermekekre, szerelemre, házasságra, hírre, hírnévre, gazdagságra, sikerre, családra, egészségre, bölcsességre, tudásra.

Szimbólumok a módszer alkalmazásakor:

Mint minden kultúrában, itt is vannak szimbólumok. Nemcsak az intellektusra, hanem az érzelmekre is hatnak, hatásuk tudattalanul működik.

Kínai golyó (csikung):
A kéz reflexzónái minden szervvel kapcsolatban vannak, a golyók forgatásakor inger éri ezeket, amely tovább hat a többi szervre.

A bagoly:
A tudás, bölcsesség szimbóluma. Szerencsét hoz a tudásban, önművelésben.

Buddha:
Szobrai az élet minden területére pozitívan hatnak, a zsákos buddha pedig kifejezetten olyan életterületre teendő, ahol problémáink merültek fel.

Fu-Lu-Shou:
Három bölcs, kínai istenek: szinte minden kínai háztartásban fellelhetőek. Fu a boldogság, gazdagság; Lu a rang, befolyásosság; Shou a hosszú élet istene. Fu mindig középen helyezkedik el.

A kacsa:
A háztartási hűség, boldogság kifejezője, szimbóluma. A kacsapárok ugyanis életük végéig ugyanazzal a társsal vannak. Gyakori, hogy a menyasszony ruhájára is a mandarin kacsapár kerül felfestésre, vagy varrva.

Az elefánt:
A nyugalom, nagyság, ész, szerencse hordozója. Szimbolizálja a bölcsességet, erőt, kitartást, szerencsét; jó egészséget eredményez.

A ló:
Erőt, gyorsaságot, bátorságot jelentenek. Kitartást, aprólékos munkát hozhat életünkbe.

A hal:
Csillogó pikkelyei a pénzt jelképezik, a páratlan számú halak között legyen egy fekete is, a balszerencse elűzésére.

A béka:
Úgy gondolják, vonzza a nemesfémet: ezüstöt, aranyat, így bevonzhatjuk a gazdagságot. A bejárat közelébe érdemes elhelyezni.

Sárkány:
Legfontosabb kínai szimbólum, őserő, kitartás szimbóluma.

Bivaly:
Nyugodtság, kitartás, erő biztosítéka.

Teknősbéka:
Hosszú, egészséges élet, bölcsesség, szerencse, kitartás jelképe.

Macska:
Alkalmazkodóképességet, békés nyugalmat jelenti. Bárhová helyezhető, titokzatos, mágikus erővel ruházzák fel.

Kínai pénz:
Gazdagság, jövedelem ősi szimbóluma.

Csobogó, szökőkút:
Elemi energiája a legfontosabb, őserő, minden élet alapvető feltétele. A mozgásban lévő víz mindig energiát termel.

Kristály:
Legnagyobb erővel bír, ezért háromnál több életterületre nem érdemes alkalmazni. Olyannyira felgyorsulhatnak az események körülöttünk, hogy nem bírjuk követni. Ezek lehetnek csepp formájúak, metszettek, vagy kvarckristályok.

Forrás: http://www.mandala.hu/feng_shui_leiras.html

Rúzs

Fenséges fürjes finomságok + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Vitaminban gazdag, alacsony a koleszterin tartalma és a tyúktojásra allergiások is fogyaszthatják. Az üvegbe zárt fürjes finomságok, az első kóstolásnál leginkább a felejthetetlen „akarok még” érzését váltják ki.

Tovább olvasom

Rúzs

Répás finomságokkal hódítanak a domaszékiek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tarolt a répalé és a répalekvár a Csongrád Megyei Értékek Napján. Az ínyenc fogásokat nem csak a kifinomult gasztrokibicek tudják megkreálni. Az egyszerű receptek alapján bárki könnyedén elkészítheti őket.

Tovább olvasom

Egyetem

Uzsonnabarát iskolatáska, soha el nem törő vonalzó + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Másfél hónap múlva kezdődik a tanév. Az üzletekben már javában beszerezhetjük a szükséges kellékeket. Talán meglepő, de az örökké változó divat ezt a területet sem kíméli, így évről évre újabb trendekkel találkozhatunk a polcokon.

Tovább olvasom

Aktuál